Kamaniņnieki sezonai gatavojas ar ļoti lielu atbildību

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas kamaniņu sportistiem gaidāmā sezona vairāk vai mazāk būs eksperimentāla, norādīja jaunais izlases vecākais treneris Kaspars Dumpis. Tā būs ļoti svarīga, jo sezonas otrajā pusē Siguldas kompleksā risināsies 2015. gada pasaules čempionāts, kurš iepriekšējo reizi Latvijā notika 2003. gadā. Četrgades Olimpiādes cikls ir sācies!

Komandas sastāvs nav būtiski mainījies

«Kļūšana par Latvijas komandas vecāko treneri man kā jaunam izbijušam sportistam ir liels gods,» teica izlases treneris Kaspars Dumpis, kurš jaunajā amatā stājās šajā vasarā pēc Pētera Cīmaņa aiziešanas. «Komanda ir tāda pati, kāda bija līdz šim, ja neskaita karjeru beigušo Mārtiņu Rubeni. Klāt nācis ir Riks Kristens Rozītis. Veselības problēmas ir Elīzai Tīrumai, bet domāju, ka līdz 4. oktobrim visi būs pilnā sastāvā un varēsim sākt četru gadu ciklu, kurš noslēgsies 2018. gadā Korejā.»

Latvijas kamaniņu braucēji jau vairākus gadus sezonas pirmo oficiālo treniņnometni aizvada Norvēģijas pilsētā Lillehamerē, uz kurieni šogad dosies 4. oktobrī, tur uzkavējoties līdz 12. oktobrim. Skandināvijā šajā laikā atrodas arī citas valstu komandas, kas nozīmē, ka sportistiem būs iespēja novērtēt konkurentus, viņu paveikto vasaras periodā.

«Sezona mums vairāk vai mazāk būs eksperimentāla,» norādīja 31 gadu vecais Dumpis. «Ir daudz kas jāizdara, lai olimpiskajās spēlēs mēs varētu sasniegt augstus rezultātus.

Eksperimentu ir daudz un visās jomās, gan fiziskās sagatavošanas, gan tehnikas jomā.»

Šā gada Soču olimpiskās spēles Latvijas kamaniņniekiem bija veiksmīgas. Divnieku ekipāža Andris un Juris Šici ieguva bronzas medaļu un šādu paša kaluma godalgu izcīnīja stafetes komanda.

Pēc atgriešanās no Norvēģijas mūsu komanda novembrī Vintenbergas trasē Vācijā aizvadīs otro nometni, bet pēdējā gatavošanās notiks uzreiz pēc tam citā Vācijas trasē Kēnigzē.

Jaunā Pasaules kausa (PK) izcīņas sezona sāksies 29. novembrī Insbrukas trasē Austrijā.

«Šī sezona mums būs ļoti svarīga, jo Siguldā norisināsies pasaules čempionāts. Tam nopietni gatavojās federācija kā sacensību organizētājs un ļoti nopietni gatavojas arī komanda. Gatavojas ar ļoti lielu atbildības sajūtu.

Vienmēr sacensības savās mājās ir ar zināmām priekšrocībām, bet arī ir morāls spiediens vairāk, nekā startējot kādās citās trasēs,»

pastāstīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga. «Komanda ir gandrīz tāda pati kā iepriekšējā sezonā.»

Šicu treneris Jānis Liepa atklāja, ka līdz šim gatavošanās sezonai nav īpaši vērsta uz pasaules čempionātu Siguldā, kas risināsies 2015. gada februāra vidū.

«Gatavošanās process vairāk vai mazāk ir ritējis ļoti labi. Cerams, ka pēc trenera plāna. Uzskatu, ka fizisko bāzi esam ielikuši labu, esam uzbūvējuši divarpus ragavas un daudz strādājam pie eksperimentiem attiecībā uz metāliem, pārklājumiem,» teica Juris Šics.

Mārtiņš Rubenis, iespējams, piedalīsies komandas procesos

Strenga izteicās, ka ļoti iespējama ir Mārtiņa Rubeņa līdzdarbošanās izlasē, taču neprecizēja, kāda varētu būt bijušā sportista loma, statuss. «Iespējams, viņš palīdzēs gatavoties tieši Siguldas čempionātam, bet šobrīd tās ir tikai sarunas,» sacīja LKSF prezidents.

Pasaules kausa izcīņā 2014./2015. gada sezonā tiks aizvadīti 9 posmi. Sezona noslēgsies 2015. gada februāra beigās, marta sākumā olimpiskajā Soču trasē.

Latvijas nacionālās komandas sportisti: Elīza Tīruma, Ulla Zirne, Kristaps Mauriņš, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Pēteris Kalniņš, Oskars Gudramovičs, Juris Šičs un Andris Šics.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu