Ķibermaņa četriniekam trešā vieta arī otrajās EK posma sacensībās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu bobsleja pilots Oskars Ķibermanis svētdien Īglsas trasē Austrijā izcīnīja trešo vietu arī otrajās Eiropas kausa izcīņas posma četrinieku sacensībās.

Sportistiem veicot tikai vienu braucienu, Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Zīrupu un Vairi Leibomu par 0,10 sekundēm zaudēja uzvaru izcīnījušajam vācietim Frančesko Frīdriham. Savukārt no itāļa Simones Bertaco, kurš ieņēma otro vietu, latvieši atpalika par 0,02 sekundēm.

Devītajā vietā šajās sacensībās ierindojās Uģis Žaļims ar stūmējiem Kristapu Kalniņu, Jāni Jansonu un Intaru Dambi, kuri uzvarētājiem piekāpās par 0,69 sekundēm.

Tikmēr debitants Matīss Miknis kopā ar Uldi Ronaldu Ķiploku, Dāvi Spriņģi un Rūdolfu Tonigu ieņēma 16.pozīciju, Frīdriham zaudējot 1,27 sekundes.

«Laikam jau bija pareizi, ka žūrija otro braucienu atcēla, pašlaik līst kā pa Jāņiem. Jau pirmā brauciena beigās lija ļoti stipri un žūrija braucējiem vaicāja par redzamību trasē, arī Matīss Miknis brauca viens no pēdējiem. Oskara ekipāžai šoreiz labs starts, bet arī grūti zīlēt, kā būtu bijis, tuvu otrā vieta un tāpat arī ceturtā,» pēc sacensībām sacīja Eiropas kausa izlases treneris Olafs Kļaviņš. «Tagad visi dosimies uz Kēnigzes trasi Bavārijā, kur nedēļu patrenēsimies visi kopā. Atbrauks arī Oskars Melbārdis un pirmā komanda.»

Pirms tam sestdien pirmajās četrinieku sacensībās Ķibermanis izcīnīja trešo vietu, Žaļims ierindojās septītajā pozīcijā, bet Miknis ieņēma 17.vietu.

Pirms tam trešdien un ceturtdien norisinājās divas sacensības divnieku ekipāžām, abās uzvarot Frīdriham, bet Ķibermanis abas reizes bija ceturtais.

Vismaz pirmajos Eiropas kausa posmos Latviju pārstāvēs trīs ekipāžas - gan jau pieredzējušāko Ķibermaņa un Žaļima pilotētās ekipāžas, gan arī jaunā Mikņa ekipāža, turklāt šis pilots ar bobsleju sācis nodarboties tikai šovasar.

Tikmēr Latvijas labākais pilots Oskars Melbārdis pirmo Eiropas kausa posmu laikā trenējas Vinterbergas trasē, kur šosezon notiks pasaules čempionāts.

Šosezon Pasaules kausa sezona sāksies neparasti vēlu, tikai decembra sākumā Leikplesidā, ASV. Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet februāra beigās un marta sākumā Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts.

Pirmajos Pasaules kausa posmos Latviju Ziemeļamerikā pārstāvēs Melbārža un Ķibermaņa ekipāžas.

Melbārdis iepriekšējā sezonā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu Soču olimpisko spēļu četrinieku sacensībās izcīnīja sudraba godalgu. Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijai ne reizi nebija izdevies izcīnīt olimpisko godalgu bobslejā.

Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā Melbārdis četrinieku sacensībās izcīnīja divas uzvaras, kā arī tika pie bronzas Eiropas meistarsacīkstēs divniekiem, kas gan vēlāk tika anulēta par tehnikas neatbilstību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu