Vairāki slēpošanas kalni šonedēļ plāno atklāt sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Vairāki slēpošanas kalni ir paziņojuši par gatavību šonedēļ atklāt sezonu, atverot pirmās trases, liecina paziņojumi mājaslapās un sociālajos tīklos.

Kā ziņots «Žagarkalna» sociālās vietnes «Twitter» kontā, ja laikapstākļu prognoze piepildīsies, «Žagarkalns» cer atvērt pirmo nogāzi šajā sestdienā, 29.novembrī. «Tiklīdz zināsim - ziņosim!»

Bet Siguldas «Pilsētas trases» «Twitter» kontā vēstīts, ka sakarā ar labvēlīgo laika prognozi sniega ražošanu plānots sākt šo ceturtdien, 27.novembrī.

Tikmēr Cēsīm tuvumā esošā «Ozolkalna» mājaslapā publicētais paziņojums liecina, ka jauno sezonu varētu izdoties atklāt nākamnedēļ, 3.decembrī. Savukārt Kurzemē esošai «Milzkalns» joprojām gaida stabilus mīnusus.

Kā ziņots, šī gada marta sākumā lielākā daļa Latvijas kalnu slēpošanas trašu plānoja noslēgt kalnu slēpošanas sezonu ar zaudējumiem un prognozēm - ja nākamā ziema būs tikpat silta, kalni būs jāslēdz pavisam vai arī nopietni jādomā, ko darīt, aģentūrai LETA atzina aptaujātie slēpošanas kalnu pārstāvji.

Tāpat ziņots, ka aizvadītā kalendārā ziema bijusi viena no siltākajām un ar plānāko sniega segu šajā gadsimtā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati. Vidējā gaisa temperatūra 2013.-2014.gada kalendārajā ziemā bija mīnus 1,2 grādi, kas ir 2,7 grādus augstāk par ilggadējo vidējo normu. Līdz ar to aizvadītā ziema bija 16.siltākā ilggadējo novērojumu vēsturē un viena no siltākajām šajā gadsimtā, dalot otro un trešo vietu ar 2006.-2007.gada kalendāro ziemu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu