Martins Dukurs izcīna zeltu Sanktmoricas trasē!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs izcīnīja pirmo vietu Pasaules kausa posmā Sanktmoricas (Šveice) trasē .

Divu braucienu summā M.Dukurs finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 16,17 sekundēm. Latvietis savu tuvāko sekotāju korejieti Sungbinu Junu apsteidza par 0,60 sekundēm.

Bronzu šajā sacensībās izcīnīja Lielbritānijas pārstāvis Dominiks Pārsons, kas no Martina Dukura atpalika par 1,19 sekundēm.

Tikmēr Martina Dukura vecākais brālis Tomass ierindojās piektajā pozīcijā. Viņš Martinam zaudēja 1,33 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā M.Dukurs šobrīd ar 1110 punktiem atrodas līderpozīcijā, bet T.Dukurs ar 974 punktiem ieņem otro vietu.

Iepriekšējā posmā Kēnigzē trasē Vācijā M.Dukurs ieņēma otro vietu, pārtraucot savu iespaidīgo uzvaru sēriju, savukārt T.Dukurs pēc pirmā brauciena noslēgšanas līdera goda ierindojās vien astotajā pozīcijā. Pirms tam sezonu brāļi Dukuri bija sākuši izcili - Martins posmos Leikplesidā (ASV), Kalgari (Kanāda) un Altenbergā (Vācija) izcīnīja uzvaru, ikreiz uzreiz aiz viņa bija Tomass.

Kopumā, skaitot arī iepriekšējo sezonu, Dukuri bija izcīnījuši četras dubultuzvaras pēc kārtas. Savukārt no iepriekšējiem astoņiem Pasaules kausa posmiem pirmās divas vietas latvieši bija izcīnījuši septiņas reizes.

M.Dukurs nepārspēts bija palicis iepriekšējās astoņās Pasaules kausa sacensībās pēc kārtas.

Sievietes skeletona braucienus uzsāks plkst. 14 un 15.30. Latviete Lelde Priedulēna startēs ar 19. numuru.

Šosezon kopumā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts norisināsies marta sākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu