Melbārdis Sanktmoricā triumfē arī četrinieku sacensībās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža vadītā četrinieku ekipāža svētdien izcīnīja pirmo vietu Šveices trasē Sanktmoricā notikušajās Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensībās, divu dienu laikā gūstot otro panākumu.

Līdz ar to Melbārdis šajā trasē ticis pie savām šīs sezonas otrajām uzvarām gan divnieku, gan četrinieku konkurencē. Pirms tam šosezon divniekos un četriniekos viņš uzvarēja Kalgari.

Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pirmo braucienu veica minūtē un 5,18 sekundēs, esot līderi un par 0,06 sekundēm apsteidzot vācieti Frančesko Frīdrihu. Savukārt trešais bija vācietis Maksimiljans Arnts, kurš latviešiem zaudēja 0,18 sekundes.

Otrajā braucienā Melbārža ekipāža atkal bija labākā, uzrādot jaunu trases rekordu (minūte un 4,55 sekundes). Tas ļāva Frīdrihu apsteigt par 0,18 sekundēm, bet Arntu - par 0,38 sekundēm.

Melbārža ekipāža pirmajā braucienā tika pie pārliecinoši labākā starta laika, bet otrajā braucienā tā labāko laiku dalīja ar Frīdrihu.

«Melbārdis šajā sezonā ir pavisam citā līmenī,» sarunā ar LTV7 uzreiz pēc sacensībām sacīja komandas galvenais treneris Sandis Prūsis.

«Ļoti nopietns braucējs. Uzvaru pamatā ir stabilitāte.»

Oskara Ķibermaņa ekipāža ar stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Zīrupu un Vairi Leibomu, kuri pirmajā braucienā startēja ar neizdevīgo pirmo numuru, pēc tā atradās 11.pozīcijā 0,62 sekundes aiz līderiem un 0,13 sekunžu attālumā no labāko astoņnieka. Otrajā braucienā viņi tika pie ceturtā labākā laika, kas ļāva pakāpties uz septīto vietu 1,14 sekundes aiz Melbārža.

Tikmēr Uģis Žaļims kopā ar stūmējiem Kristapu Kalniņu, Matīsu Mikni un Intaru Dambi pēc pirmā brauciena ieņēma augsto sesto vietu, Melbārdim zaudējot 0,28 sekundes. Tomēr otrajā braucienā ekipāža pieļāva rupju kļūdu starta ieskrējienā, teju paliekot ārpus boba, kas lika finišā uzrādīt sliktāko laiku un atkāpties uz 18.pozīciju. Summā viņi tautiešiem zaudēja 2,17 sekundes.

Pirmziemniekiem Kalniņam un Miknim šī bija Pasaules kausa debija, turklāt sezonas ievadā Eiropas kausa sacensībās Miknis piedalījās kā pilots. Šī bija pirmā reize šosezon, kad Latvijas komanda Pasaules kausa posmā startēja ar trim ekipāžām.

Divnieku sacensībās sestdien Latvija sensacionāli guva dubultuzvaru - Melbārdis ar Dreiškenu guva otro uzvaru karjerā divnieku sacensībās, bet otro vietu izcīnīja Žaļims un Dambis. Iepriekš Žaļims Pasaules kausa etapos uz goda pjedestāla bija kāpis kā stūmējs, bet pilota godā to paveica pirmo reizi.

Melbārdis šosezon uz goda pjedestāla bijis visās piecās četrinieku sacensībās, turklāt iepriekšējos divos etapos arī Ķibermanis bija labāko pieciniekā.

Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārdis ar 1060 punktiem nostiprinājies līderpozīcijā, viņam ar 900 punktiem seko Frīdrihs, bet vēl par astoņiem punktiem mazāk iekrājis krievs Aleksandrs Kasjanovs.

Savukārt Ķibermanis ar 688 punktiem atrodams astotajā vietā, kamēr Žaļims ar 80 punktiem ieņem 26.vietu.

Tāpat Melbārdis pašlaik ir līderis arī neoficiālajā divnieku un četrinieku kopējā ieskaitē, kur Ķibermanis pašlaik ir astotais.

Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet februāra beigās un marta sākumā Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu