Latvijas šorttrekisti paliek trešajā desmitā Eiropas čempionāta kopvērtējumā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas šorttrekisti svētdien ar vietām trešajā desmitā noslēdza Eiropas čempionātu, kas norisinājās Nīderlandes pilsētā Dordrehtā, informē organizatori.

Sievietēm Evita Krievāne ieņēma 25. vietu, bet Marta Paškevica palika 33. vietā 36 dalībnieču konkurencē. Par Eiropas čempioni kļuva Eliza Kristija no Lielbritānijas, sudrabs tika Sofijai Prosvirnovai no Krievijas, bet bronzas medaļu izcīnīja Patricja Mališevska no Polijas.

Vīriešiem 25. vietu ieņēma Roberts Zvejnieks, Roberto Puķītis palika 28. vietā, bet Kārlis Krūzbergs palika 34. vietā 46 dalībnieku konkurencē. Par Eiropas čempionu kļuva Sjinkijs Knegts no Nīderlandes, otrais palika vairākkārtējais olimpiskais čempions dienvidkorejietis Viktors Ans, kurš pārstāv Krieviju, bet bronzu ieguva vēl viens Krievijas pārstāvis - Semjons Eļistratovs.

Knegts par Eiropas čempionu kļuva otro reizi, atkārtojot 2012. gadā gūto panākumu.

Svētdien dalībnieki sacentās 1000 metru distancēs, kur Puķītis ieņēma 9. vietu, tiekot līdz ceturtdaļfinālam, Zvejnieks palika 26., bet Krūzbergs 28. vietā. Krievāne distancē ieņēma 23., bet Paškevica ieņēma 32. vietu.

Piektdien 1500 metros Zvejnieks ieguva 22. vietu, Krūzbergs bija 33. vietā, bet Puķīti diskvalificēja. Krievāne distancē bija 25., bet Paškevica 32. vietā. Sestdien 500 metros Puķītis bija 25., Zvejnieks 28., bet Krūzbergs 32. vietā, kamēr Krievāne ieņēma 21., bet Paškevica 29. vietu.

Superfinālā startēja pa astoņiem labākajiem šorttrekistiem gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

Līdz šim labākos panākumus Eiropas čempionātā sasniedzis Haralds Silovs, kurš divas reizes - 2008. gadās Ventspilī un 2011. gadā Hērenvēnā kļuva par absolūto čempionu un reizi bija otrais - 2009. gadā Turīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu