Maļuhins: Ar katru gadu Latvijas biatlons ies uz augšu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Bijušais Latvijas biatlonists, tagad treneris Oļegs Maļuhins LTV raidījumam «Sporta studija» stāstīja, ka biatlons Latvijā pamazām atdzimst un nākotnē gaidāmi labi sasniegumi. Ir jāsakārto bērnu un jauniešu sistēma.

«Domāju, ka tie sportisti, kas tagad pie manis trenējas (Madonā), viņiem būs ļoti labi sasniegumi,» sacīja Maļuhins. «Man ir divas grupas. Vienā grupā ir 11 un 12 gadus vecas meitenes, otrā ir seši cilvēki.»

Iepriekš viņš strādāja Daugavpilī, bet vēlāk pārcēlās uz Madonu, kur biatlonam ir labi apstākļi.

«Šobrīd pasaules biatlonā konkurence ir daudz lielāka, nekā tā bija kādreiz. Tagad iekļūt labāko trīsdesmitniekā vai labāko 60 vidū ir daudz grūtāk. Tas viss pateicoties biatlona popularitātes izaugsmei,» «Sporta studijai» teica Maļuhins. «Tagad tas ir ļoti populārs sporta veids un tur grozās liela nauda.»

Savas karjeras laikā Maļuhins vienu reizi uzvarēja kādā no Pasaules kausa posma sacensībām un joprojām ir vienīgais no Latvijas biatlonistiem, kam tas izdevies.

Runājot par Latvijas labāko biatlonistu Andreju Rastorgujevu, kam klupšanas akmens ir šaušana, Maļuhins uzskata, ka viņš var progresēt šaušanā. Pēdējos gados Rastorgujevs lielāku uzmanību veltīja citiem elementiem. «Viņš strādā divreiz, trīsreiz vairāk, nekā to savā laikā darīju es.»

Bijušais biatlonists prognozē Rastorgujevam uzvaru kādā no nākamās sezonas Pasaules kausa posmiem. «Spriežot pēc statistikas, šosezon tas nenotiks. Nekā personīga. Ja viņam šaušana neiet - grūti.»

«Biatlons Latvijā atdzimst un nākotnē būs labi rezultāti. Andrejs ir uz sava ceļa, un ceru, ka tā būs vēl ilgi. Ar katru gadu mēs iesim uz augšu. Viss būs kārtībā, bet pēc laiciņa,» ir pārliecināts Maļuhins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu