Martins Dukurs sesto gadu pēc kārtas kļūst par Eiropas čempionu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Laplaņas (Francija) trasē sesto gadu pēc kārtas kļuva Eiropas čempionātu. Sliktās ledus kvalitātes dēļ otro braucienu atcēla un sportisti vietas sadalīja pēc pirmā brauciena rezultātiem.

Finišu Martins Dukurs sasniedza pēc 59,77 sekundēm, uzstādot jaunu trases rekordu. Savu tuvāko sekotāju olimpisko čempionu Aleksandru Tretjakovu latvietis apsteidza par 0,40 sekundēm.

Savukārt bronzu Eiropas čempionātā izcīnīja Martina vecākais brālis Tomass Dukurs. Viņš M.Dukuram zaudēja 0,87 sekundes.

M.Dukurs par Eiropas čempionu kļuvis iepriekšējās piecas reizes pēc kārtas, bet T.Dukurs karjeras laikā ticis pie divām sudraba un divām bronzas medaļām.

Pirms tam šosezon M.Dukurs posmos Leikplesidā (ASV), Kalgari (Kanāda) un Altenbergā (Vācija) izcīnīja uzvaru, kamēr ikreiz uzreiz aiz viņa bija T.Dukurs, bet pēc tam Kēnigzē (Vācija) M.Dukurs palika otrais un pārtrauca uzvaru sēriju, kamēr T.Dukurs bija vien astotais. Iepriekšējā posmā Sanktmoricā (Šveice) M.Dukurs atgriezās uz uzvaru takas, bet T.Dukurs ierindojās piektajā vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā M.Dukurs ar 1110 punktiem ir pārliecinošs līderis, bet viņam ar 974 punktiem seko T.Dukurs. Tikmēr trešais ar 912 punktiem ir vācietis Aksels Jungks.

Kopumā, skaitot arī iepriekšējo sezonu, Dukuri līdz sacensībām Kēnigzē bija izcīnījuši četras dubultuzvaras pēc kārtas, bet M.Dukurs nepārspēts bija palicis astoņās Pasaules kausa sacensībās pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu