Kamaniņu braucējs Rozītis iegūst 2. vietu Nāciju kausā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Šodien, 30.janvārī, Lillehammeres trasē Norvēģijā risinājās Nāciju kausa izcīņa kamaniņu sportā, kas vienlaikus ir atlase Viessmann Pasaules kausa (PK) izcīņas 7.posma pamatsacensībām.

Vīru konkurencē Latviju pārstāvēja Inārs Kivlenieks un Riks Kristens Rozītis. Par vietu PK pamatsacensībās cīnījās arī Ulla Zirne. Elīza Tīruma un divvietīgās ekipāžas Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Andris Šics/Juris Šics pamatsacensībās iekļuva automātiski, jo startē spēcīgāko sportistu grupā.

Ātrākais no mūsu puišiem bija Riks Kristens Rozītis. Viņš finišēja pēc 49.483 sekundēm, tādējādi izcīnot 2. vietu sacensībās. Inārs Kivlenieks, kurš finišēja pēc 49.732 sekundēm, ierindojās 9. pozīcijā. Par sacensību uzvarētāju tika atzīts Fraušers no Austrijas, kurš finiša līniju šķērsoja pēc 49.469 sekundēm. Rozītis viņam piekāpās par nieka 0.014 sekundi, bet Kivlenieks par 0.263 sekundēm.

Sacensības turpināja 18 dāmas, kuru vidū arī Ulla Zirne. Viņa braucienu veica 48.318 sekundēs un sacensību uzvarētājai Tatjanai Ivanovai (RUS) piekāpās par 0.585 sekundēm.

Līdz ar to rīt, kad sāksies Viessmann Pasaules kausa izcīņas 7. posma pamatsacensības, no Latvijas tajās startēs divi vīri – Riks Kristens Rozītis un Inārs Kivlenieks, divas dāmas - Elīza Tīruma un Ulla Zirne, kā arī abas divvietīgās ekipāžas - Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Andris Šics/Juris Šics.

Sacensību pirmajā dienā - 31.01.2015. uz starta izies dāmas un divnieki, bet vīri spēkiem mērosies svētdien – 01.02.2015. Sacensību nobeigumā būs vērojama komandu stafete.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu