Rastorgujevs piedalīsies rītdienas Eiropas čempionāta sprinta sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien ticis pie citas šautenes un sestdien izies uz starta Igaunijā notiekošā Eiropas čempionāta desmit kilometru sprinta distancē.

Ceturtdien 20 kilometru individuālajās sacensībās Rastorgujevs krita un salauza savas šautenes laidi. Pēc šīm sacensībām neskaidra bija biatlonista turpmākā dalība Eiropas čempionātā.

Tomēr Rastorgujeva treneris Intars Berkulis atklāja, ka piektdien sportists ticis pie šautenes, ar ko viņš sacensībās startēja pirms trim gadiem. Piektdien tā veiksmīgi tika piešauta un atrasts optimālais variants.

«Salauztā šautene ir sabojāta uz visiem laikiem. Tomēr tikām pie vecās un esam visu nokārtojuši. Tagad tikai jāgaida sestdienas sacensības,» pauda Berkulis.

Tieši individuālajā distancē pirms gada Rastorgujevs kļuva par Eiropas čempionu, bet sprintā izcīnīja bronzu.

Eiropas čempionāts Otepē iesākās trešdien, kad individuālajās sacensībās sacentās juniori. Sieviešu konkurencē vislabāk veicās Norai Osītei, kurai izdevās apsteigt vien trīs konkurentes, kas noslēgumā deva 50.vietu. Tikmēr kungiem labāko sniegumu demonstrēja Andrejs Zinkovs, kurš ar piecām kļūdām šaušanā bija 54.pozīcijā.

Dienu vēlāk sieviešu konkurencē Baiba Bendika ar astoņām kļūdām šaušanā ieņēma 57.vietu 15 kilometru individuālajā distancē, bet piektdien junioriem Osīte ar četrām kļūdām ieņēma 53.vietu 7,5 kilometru sprintā, bet Ingus Deksnis desmit kilometru sprintā bija 35.pozīcijā ar divām kļūdām.

Eiropas čempionāts Otepē risināsies līdz nākamajai otrdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu