Brāļi Šici izcīna piekto vietu pēdējā PK posmā pirms pasaules čempionāta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāža Andris un Juris Šici sestdien izcīnīja piekto vietu Norvēģijas trasē Lillehammerē notiekošā Pasaules kausa izcīņas septītā posma sacensībās.

Pirmo braucienu latvieši veica 47,729 sekundēs, uzrādot identisku laiku ar krieviem Andreju Bogdanovu un Andreju Medvedevu, kas viņiem deva dalītu piekto vietu. Otrajā braucienā Šici ar laiku 47,734 sekundes bija sestie ātrākie, tomēr spēja nosargāt piekto vietu un summā apsteigt krievus.

Līderi pēc pirmā brauciena bija Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kuriem brāļi Šici zaudēja 0,119 sekundes, savukārt no labāko trijnieka latvieši atpalika par 0,045 sekundēm. Summā Šici uzvaru guvušajiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Ārltam zaudēja 0,194 sekundes, bet no labāko trijnieka atpalika par 0,120 sekundēm.

Tikmēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pirmā brauciena otrajā pusē pieļāva kļūdu, kas viņiem lika atrasties 14.vietā 0,681 sekundi aiz līderiem. Viņi spēja apsteigt tikai vienu ekipāžu, tomēr otrajā braucienā tika sasniegts astotais labākais laiks, kas summā deva 13.pozīciju 0,838 sekundes aiz uzvarētājiem.

Otrajā vietā 0,035 sekundes aiz Vendla/Ārlta sekoja Egerts/Benekens, bet trešie 0,074 sekundes nopakaļus bija krievi Aleksandrs Deņisjevs/Vladislavs Antonovs.

Abi Latvijas divnieki šī posma pamatsacensībām bija kvalificējušies automātiski.

Pēc sešos posmos aizvadītām astoņām sacensībām kopvērtējuma līderi ar 755 punktiem ir Egerts/Benekens, kuriem ar 685 punktiem seko Vendls/Ārlts, bet Šici ar 469 punktiem atrodas augstajā trešajā vietā.

Vēlāk sestdien trasē dosies dāmas, kur Latviju pārstāvēs Elīza Tīruma un Ulla Zirne.

Posma turpinājumā svētdien gaidāmas vīru sacensības un komandu stafete.

Šis ir pēdējais Pasaules kausa posms pirms 14. un 15.februārī Siguldā gaidāmā pasaules čempionāta.

Pirmie trīs Pasaules kausa posmi 2014.gadā norisinājās Ziemeļamerikā, tajos divreiz notiekot arī jaunieviestajām Sprinta kausa sacensībām, kurās gūtie punkti tiek skaitīti Pasaules kausa vērtējumā. Sezona ar vēl sešiem posmiem līdz februāra un marta mijai turpināsies Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu