Kamaniņu braucēja Zirne Pasaules kausa sacensībās apsteidz tikai divas konkurentes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne sestdien ieņēma 21.vietu Norvēģijas trasē Lillehammerē notiekošā Pasaules kausa izcīņas septītā posma sacensībās, kamēr Elīza Tīruma nesasniedza pirmā brauciena finišu.

Zirne pirmo braucienu veica 48,532 sekundēs, apsteidzot vien divas no finišējušajām sportistēm. Tikmēr Tīruma bija vienīgā, kura netika līdz pirmā brauciena finišam.

Otrajā braucienā Zirnes laiks bija 48,446 sekundes, kas šoreiz bija 20.labākais, lika saglabāt 21.pozīciju un summā apsteigt vien divas konkurentes.

Līdere pēc pirmā brauciena bija Tatjana Ivanova no Krievijas, kurai Zirne zaudēja 0,942 sekundes, bet summā latviete no uzvaru nosargājušās Ivanovas atpalika par 1,672 sekundēm.

Krieviete pirmoreiz šosezon kāpusi uz Pasaules kausa sacensību goda pjedestāla, bet iepriekšējo sešu pamatsacensību uzvarētāja Natālija Geisenbergere no Vācijas šoreiz palika vien piektajā vietā.

Kanādiete Aleksa Gāfa ierindojās otrajā vietā 0,426 sekundes aiz uzvarētājas, bet trešā 0,447 sekundes nopakaļus bija vāciete Dajana Eitbergere.

Abas latvietes tiesības startēt sacensībās izcīnīja pēc piektdien aizvadītā Nāciju kausa.

Pasaules kausa kopvērtējumā pašlaik pārliecinoša līdere ar 770 punktiem ir Geisenbergere, bet Tīruma iekrājusi 250 punktus un atrodama 11.pozīcijā. Vēl Zirnei ir 44 punkti un 28.pozīcija, bet 22 punkti un 36.vieta ir Kendijai Aparjodei. Savukārt Evelīna Alise Mitkus spējusi tikt pie sešiem punktiem, atrazdamās 45.pozīcijā.

Kā ziņots, pirms tam sestdien Andris un Juris Šici izcīnīja piekto vietu divnieku sacensībās, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ierindojās 13.pozīcijā.

Posma turpinājumā svētdien gaidāmas vīru sacensības un komandu stafete.

Šis ir pēdējais Pasaules kausa posms pirms 14. un 15.februārī Siguldā gaidāmā pasaules čempionāta.

Pirmie trīs Pasaules kausa posmi 2014.gadā norisinājās Ziemeļamerikā, tajos divreiz notiekot arī jaunieviestajām Sprinta kausa sacensībām, kurās gūtie punkti tiek skaitīti Pasaules kausa vērtējumā. Sezona ar vēl sešiem posmiem līdz februāra un marta mijai turpināsies Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu