Melbārža komanda izcīna Eiropas zeltu!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par Eiropas bobsleja čempioni Laplaņas trasē Francijā svētdien kļuva latvieša Oskara Melbārža pilotētā četrinieka ekipāža. Melbārdis kļuva par piekto Latvijas pilotu, kas izcīnījis Eiropas čempiona titulu. Šis vienlaikus bija arī Pasaules kausa (PK) izcīņas sestais posms.

Iepriekš par Eiropas čempionu no Latvijas kļuva Jānis Ķipurs, to paveicot 1984.gadā divniekos, Zintis Ekmanis 1985.gadā divniekos, Sandis Prūsis 2003.gadā četriniekos un Jānis Miņins 2008.gadā četriniekos.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pirmajā braucienā trasi veica 57,66 sekundēs, tuvāko konkurentu Aleksandru Kasjanovu no Krievijas apsteidzot par 0,32 sekundēm.

Savukārt otrajā Latvijas vadošā ekipāža uzrādīja trešo rezultātu, bet summā tāpat pieveica Kasjanovu par 0,28 sekundēm.

Tikmēr trešais palika vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš atpalika par 0,52 sekundēm.

«Lielajam Oskaram [Melbārdim] otrais brauciens bija nedaudz nervozāks. Bija vairākas kļūdiņas, bet kopumā ir labi,» sarunā ar LTV7 sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Prezidents sveic bobslejistus

Valsts prezidents Andris Bērziņš sveica bobslejistus ar izcīnīto panākumu. Viņš uzsvēra, ka šis panākums liecina par mūsu bobslejistu darbaspējām un talantu, tas liek uzgavilēt ikvienam sporta līdzjutējam un ļauj būt lepniem, ka mūsu sportisti ir labākie Eiropā. Bērziņš vēl mūsu bobslejistiem panākumus arī turpmāk un vienmēr smagajā darbā par mērķi stādīt uzvaru.

«Jāpasakās puišiem par lielisko startu,» pēc sacensībām sacīja Melbārdis. «Esmu ļoti laimīgs ar paveikto».

Savukārt otrs Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Zīrupu un Vairi Leibomu pēc pirmā brauciena ieņēma astoto vietu, bet otrajā uzrādīja piekto laiku, summā pakāpjoties uz septīto vietu. Viņi no Melbārža ekipāžas atpalika 1,24 sekundes.

Šīs sezonas sešos posmos Melbārdis četrinieku sacensībās allaž ierindojies labāko trijniekā, izcīnot trīs uzvaras, reizi esot otrais, bet vēl divas reizes - trešais.

Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārdis iekrājis 1285 punktus, kas ļauj būt līderim. Otrais ar 1000 punktiem ir Frīdrihs, bet ar 1092 punktiem seko Kasjanovs.

Tikmēr Ķibermanis ar 856 punktiem atrodams astotajā pozīcijā.

Pirms tam sestdien Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu divnieku sacensībās izcīnīja otro vietu, bet Ķibermanis ar stūmēju Vairi Leibomu ierindojās 13.pozīcijā. Šīs sezonas sešos posmos Melbārdis divnieku sacensībās labāko trijniekā bijis piecas reizes, izcīnot divus panākumus un trīs reizes esot otrais.

Eiropas čempionātos Latvija kā neatkarīga valsts divnieku sacensībās pie medaļas tikusi pirmoreiz.

Pirms nedēļas Pasaules kausa posmā Sanktmoricas trasē Latvija pirmo reizi šosezon startēja ar trim ekipāžām, jo Melbārdim un Ķibermanim pievienojās Uģis Žaļims, kuram divniekos izdevās izcīnīt dalītu otro vietu. Nākamajā Pasaules kausa posmā Latvija atkal startēs ar trim ekipāžām.

Melbārdis pašlaik ir līderis neoficiālajā divnieku un četrinieku kopējā ieskaitē.

Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet februāra beigās un marta sākumā Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts.

Šosezon pirmoreiz četrinieku sacensībās ekipāžas var startēt ar jaukta dzimuma sastāviem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu