Šodien sākas pasaules čempionāts bobslejā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Oskara Melbārža.Daumanta Dreiškena bobsleja divniekam izlozēts otrais starta numurs piektdien pirmajam braucienam pasaules čempionātā (PČ) Vinterbergas trasē Vācijā.

Pirmais trasē dosies kanādieša Džastina Kripsa divnieks. Latvija startēs ar trim ekipāžām. 12. numurs būs Oskaram Ķibermanim/Vairim Leibomam, 16. numnurs - Uģim Žaļimam un Intaram Dambim. Pirmā brauciena sākums plkst. 14.05, otrā brauciena sākums - plkst. 16.05 pēc Latvijas laika. Trešais un ceturtais brauciens notiks svētdien. Sacensībām pieteiktas 33 ekipāžas.

Sacensību tiešraide LTV7 kanālā.

Jau ziņots, ka Latvijas bobslejisti ceturtdien pēdējā treniņbraucienā uzrādīja labākos laikus. Nestartējot četrām mājinieku ekipāžām, labāko rezultātu uzrādīja Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāji Melbārdis/Dreiškens. Otrā bija Žaļima/Matīsa Mikņa ekipāža, bet trešo labāko laiku uzrādīja Ķibermaņa/Raivja Zīrupa duets.

Savukārt ceturtdienas pirmaja treniņbraucienā Melbārdis bija otrais, Ķibermanis piektais, bet Žaļims devītais. Iepriekšējās dienās, kad bobslejisti veica vēl četrus oficiālus treniņbraucienus, Melbārdis reizi bija otrais un reizi trešais, bet Žaļims reizi uzrādīja ātrāko laiku, bet vēl vienā braucienā bija otrais.

Treniņbraucienu rezultātus gan nevar uzskatīt par īsteno spēku samēru, jo bieži vien ekipāžām ir dažādi uzdevumi un tās startā kamanas nestumj ar pilnu jaudu. Arī divām no trim latviešu ekipāžām stūmēji nebija tie, kuri pieteikti braucieniem pasaules čempionātā.

Par sacensību favorītiem tiek uzskatīti mājinieks Frančesko Frīdrihs, Melbārdis un šveicietis Beats Hefti. Vācija startēs ar četrām ekipāžām, Latvijai, ASV, Kanādai un Krievijai būs pa trīs divnieku ekipāžām. Treniņos piedalījās 34 ekipāžas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu