Dreiškens apmierināts ar PČ izcīnīto sudrabu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas bobsleja divnieku pirmās ekipāžas stūmējs Daumants Dreiškens ir apmierināts ar pasaules čempionātā izcīnīto sudraba godalgu, jo tas ir vēsturisks rezultāts sporta veidam Latvijā, aģentūrai «R-Sport» atzina sportists.

Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar pieredzējušo Dreiškenu svētdien izcīnīja dalītu otro vietu Vācijas trasē Vinterbergā notiekošā pasaules čempionāta divnieku sacensībās.

Kā medijiem atzina Dreiškens, sezona ir izdevusies veiksmīga un par sudrabu pasaules čempionātā nav iemesla justies apbēdinātiem.

«Sudraba medaļas ir ļoti labs rezultāts. Latvijas komandas vēl nekad nav izcīnījušas sudrabu pasaules čempionātos. Labākais rezultāts līdz šim bija bronza,» atzina Soču olimpisko spēļu vicečempions četriniekos.

Dreiškens arī piebilda, ka ar Vācijas komandu viņu mājas trasē ir ļoti grūti cīnīties. «Mēs uz to bijām gatavi un esam laimīgi, ka izcīnījām sudrabu. Trases augšdaļu izbraukt precīzi mums neizdevās nevienā no četriem braucieniem, varbūt arī tur zaudējām Frančesko Frīdriham. Toties trases lejasdaļā ātrums bija labs,» apliecināja Dreiškens.

Latviešu stūmējs nezaudē cerības iesaistīties cīņā par zeltu arī šajā nedēļas nogalē gaidāmajās sacensībās četriniekiem.

Kā zināms, līdz šim augstāko vietu pasaules čempionātos bobslejā pēc neatkarības atgūšanas no Latvijas sportistiem 2009.gadā bija izcīnījusi Jāņa Miņina četrinieku ekipāža, kas tika pie bronzas medaļām.

Par pasaules čempionu svētdien tika kronēts vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš abas otrajā vietā finišējušās ekipāžas apsteidza par 1,06 sekundēm.

No pārējām Latvijas ekipāžām divnieku sacensībās Uģis Žaļims un stūmēju Intaru Dambi izcīnīja sesto vietu, bet Oskars Ķibermanis ar Vairi Leibomu pasaules čempionātu noslēdza astotajā vietā.

Četrinieku sacensības norisināsies šajā nedēļas nogalē, kad arī tiks aizvadīti četri braucieni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu