Tomass Dukurs: Vinterbergā ar braukšanu pagaidām viss ir labi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas skeletonisti Vācijas trasē Vinterbergā turpina gatavoties gaidāmajam pasaules čempionātam. Mūsu sportisti testē trasi, izpēta visas nianses, lai būtu maksimāli labā gatavībā. Līdz šim aizvadītajos treniņbraucienos latvieši ir līderu vidū.

«Vinterbergā ir četrpadsmit virāžas, tātad ir aptuveni 14 diskusijas,» Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam «Sporta studija» sacīja Tomass Dukurs. «Katrs piedāvā kaut kādu variantu, bet principā par braukšanu ātri vienojamies. Ja nesanāk, tad kaut ko mainām, ja sanāk, tad viss ir kārtībā.»

Vinterbergas trase ir 1330 metrus gara, kas ir vidējs garums starp visām renes trasēm pasaulē.

Pirmais un otrais brauciens skeletonā vīriešiem risināsies ceturtdien, bet dienu vēlāk paredzēts trešais un noslēdzošais, ceturtais brauciens.

Skeletonistu komanda jau kādu laiku atrodas Vinterbergā, pētot trasi, tās īpatnības un aizvadot treniņbraucienus, kuros Martinam un Tomasam Dukuriem ir ļoti labi rezultāti.

«Svarīgs ir izejas ātrums kā bobslejā, tā skeletonā. Viss ir atkarīgs no pirmās virāžas, starta,» Latvijas Televīzijai pauda skeletonistu treneris Mareks Mezencevs.

«Vēl testējam startu, pirmo virāžu, bet pagaidām viss izskatās labi,» sacīja Tomass Dukurs, kurš šosezon Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā piekāpās vienīgi jaunākajam brālim.

Martins pasaules čempionātā triumfējis divreiz, ieguvis arī vienu sudraba godalgu, savukārt Tomass līdz šim pie PČ medaļām nav ticis.

Par sacensību galvenajiem favorītiem uzskata Martinu Dukuru un Soču olimpisko spēļu čempionu krievu Aleksandru Tretjakovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu