Martins Dukurs pārliecinošā vadībā pēc PČ pirmās dienas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs ir līderis pēc diviem braucieniem pasaules čempionātā (PČ), kas šobrīd risinās Vinterbergas trasē Vācijā. Trešajā pozīcijā atrodas Tomass Dukurs. Piektdien sacensības turpināsies.

Divu braucienu summā Martins Dukurs trasi veica minūtē un 52,04 sekundēs. Pirmajā braucienā viņš uzrādīja jaunu trases rekordu (55,94 sekundes), bet otrā brauciena startā kļūdījās, skeletonam izlecot no ieskrējiena gropes. Tomēr viņš spēja savaldīt skeletonu, lai gan tas ietekmēja rezultātu.

Otrajā vietā šobrīd atrodas Soču olimpisko spēļu čempions krievs Aleksandrs Tretjakovs, kas līderiem piekāpjas 0,17 sekundes. Otro braucienu, pateicoties M. Dukura neveiksmei, viņš veica par 0,13 sekundēm ātrāk.

Trešo vietu pēc otrā brauciena saglabāja Tomass Dukurs, kurš brālim zaudē 0,69 sekundes. Ceturtais ir mājinieks Kristofers Grotērs (+0,90), bet piektais ir cits Vācijas pārstāvis Alekss Jungks, kas no M. Dukura atpaliek 0,94 sekundes.

«Tā man gadījās pirmo reizi karjerā,» pēc finiša, komentējot otrā brauciena startu, sacīja Martins Dukurs, kurš izskatījās manāmi neapmierināts.

Vietu sadalījums, pasaules čempions tiks noskaidroti pēc četriem braucieniem. Trešais un ceturtais brauciens notiks piektdien.

Martins pasaules čempionātā triumfējis divreiz, ieguvis arī vienu sudraba godalgu, savukārt Tomass Dukurs līdz šim pie pasaules čempionāta medaļām nav ticis.

Latviju dāmu konkurencē pārstāvēs Lelde Priedulēna. Sacensības sievietēm risināsies piektdien un sestdien.

Vinterbergas trase ir 1330 metrus gara, kas ir vidējs garums starp visām renes trasēm pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu