Čehijas biatlonisti kļūst par PČ jauktajā stafetē

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Čehijas biatlona kvartets, kurā startēja Veronika Vītkova, Gabriela Soukalova, Mihals Šlesingrs un Ondržejs Morāvecs, ceturtdien Somijas pilsētā Kontiolahti kļuva par pasaules čempioniem jauktajā stafetē, kurā dalībnieki veica 2x6+2x7,5 km distanci.

Čehijas komanda distanci veica vienā stundā, 20 minūtēs un 27,2 sekundēs. Šaušanā uzvarētāji izmantoja astoņas rezerves patronas. Pirms diviem gadiem čehi pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas un tad komandā bija Vītkova, Soukalova un Morāvecs, savukārt pērn Sočos viņi kļuva par olimpiskajiem vicečempioniem jauktajā stafetē.

Otro vietu ieguva Francija, kurā startēja Anaisa Beskona, Marija Dorina Eberta, Žans Žilons Beatrikss un Martēns Furkads, kuri uzvarētājiem zaudēja 20,2 sekundes.

Bronzas godalgas tika Norvēģijas biatlonistiem - Fanijam Vellai-Strandai Hornai, Tirilai Ekhofai, Hohanesam Tingnesam Bē un Tardžejam Bē, kuri atpalika par 27,7 sekundēm.

Nepaveicās Baltkrievijai, kura bija līdere pēc trīs posmiem, vēl pirms pēdējās šaušanas pretendēja uz medaļu, taču pēdējā ugunslīnijā Jurijs Ļadovs bija spiests izmantot trīs rezerves patronas, tāpēc baltkrievi palika ceturtie, no uzvarētājiem atpaliekot par 31 sekundi.

Sacensībās startēja 26 komandas, taču Latvijas biatlonistu viņu vidū nebija.

Pasaules čempionāts Kontiolahti risināsies līdz 15. martam. Sestdien notiks sacensības sprintā, kas uz starta dosies arī Latvijas komandas līderis Andrejs Rastorgujevs, bet svētdien medaļas tiks dalītas iedzīšanā.

Pasaules čempionāts biatlonā: Jauktā stafete

1. Čehija 1.20:27,2 (0 soda apļi + 8 rezerves patronas)

2. Francija +20,2 (0+8)

3. Norvēģija +27,7 (1+3)

4. Baltkrievija +31,0 (0+7)

5. Austrija +1:00,3 (0+3)

6. Vācija +1:22,8 (0+6)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu