M.Dukurs: beidzot mēs ar brāli pasaules čempionātā uz goda pjedestāla esam kopā

LETA/BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trīskārtējais pasaules čempions skeletonā Martins Dukurs pēc piektdien gūtās uzvaras Vinterbergas trasē, Vācijā, neslēpa gandarījumu, ka pirmo reizi pasaules čempionātos uz goda pjedestāla stāv kopā ar savu vecāko brāli Tomasu Dukuru, kurš izcīnīja bronzas medaļu.

Pasaules labākajam skeletonistam latvietim Martinam Dukuram piektdien noslēdzošajos divos pasaules čempionāta braucienos Vācijas trasē Vinterbergā viss sanāca, kā gribējās, sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) izteicās pats sportists.

M.Dukurs piektdien trešo reizi karjerā tika kronēts par pasaules čempionu, kamēr viņa brālis Tomass bija trešais, pirmo reizi savā karjerā izcīnot medaļu šāda līmeņa sacensībās.

«Ļoti liels prieks - viss sanāca, kā gribējās. Varbūt ne vakar, bet šodien gan,» pauda M.Dukurs, kurš pasaules čempionātā iedzīvojās nelielās veselības likstās - sāpošā ausī. Pats sportists gan šīs problēmas raksturoja kā «sīkumu».

«Man Vinterbergas trase patīk, novembrī te labi pastrādājām, «piedzinām» tehniku. Arī laika apstākļi pasaules čempionātā bija pateicīgi. Savā ziņā veiksme stāvēja klāt,» uzsvēra M.Dukurs.

Tikmēr viņa brālis Tomass atklāja, ka piektdien braucienos izlemts par labu drošākajam variantam startā, kas beigās atmaksājies. «Šodien jau bija vieglāk braukt, bija rezerve. Atrāviens bija liels.»

«Beidzot mēs ar brāli uz pasaules čempionāta goda pjedestāla esam kopā. Mēs trenējamies kopā un es redzu, ka viņam vienmēr ir pietrūcis tikai kāds nieks [medaļai]. Tagad Tomasam viss pietika, tāpēc es esmu divtik priecīgs,» čempiona teikto pēc sacensībām žurnālistiem citē aģentūra «R-sport».

Dukurs arī sacīja, ka piektdien viņam izdevās divi labi braucieni un divi labi starta ieskrējieni. «Protams, man bija svarīgi šodien izcīnīt uzvaru. Zinu, ka Krievijas skeletonisti jo īpaši koncentrējas pasaules un Eiropas čempionātiem. Katrs panākums ir īpašs un šodien es esmu apmierināts,» norādīja pasaules čempions, kurš kļuva tikai par otro sportistu vīriešu skeletona vēsturē, kurš pasaules čempionātā ir uzvarējis trīs reizes.

Viņam papildu stimulu pirms izšķirošajiem braucieniem devis arī kāds no sponsoriem, kurš elektroniskajā pasta atsūtījis vēstuli. «Mums komandā strādāja šveicietis Gregors Štēli [pirmais trīskārtējais pasaules čempions] un sponsors uzrakstīja, ja es uzvarēšu, kļūšu par īstu čempionu,» smaidot sacīja Dukurs.

Iepriekš M. Dukurs par pasaules čempionu bija kļuvis 2011. un 2012.gadā.

Pasaules labākais skeletonists M. Dukurs šosezon uzvarēja sešos no astoņiem aizvadītajiem Pasaules kausa posmiem un jau pirms noslēdzošā posma bija garantējis sev iespēju sezonu sesto reizi noslēgt kopvērtējuma pirmajā vietā.

Šosezon M.Dukurs posmos Leikplesidā (ASV), Kalgari (Kanāda) un Altenbergā (Vācija) izcīnīja uzvaru, kamēr ikreiz uzreiz aiz viņa bija T.Dukurs, bet pēc tam Kēnigzē (Vācija) M.Dukurs palika otrais un pārtrauca uzvaru sēriju, kamēr T.Dukurs bija vien astotais. Vēlāk posmā Sanktmoricā (Šveice) M.Dukurs atgriezās uz uzvaru takas, ko turpina joprojām, bet T.Dukurs ierindojās piektajā vietā. Laplaņā T.Dukurs bija trešais, Īglsā - astotais, bet noslēdzošajā posmā Sočos palika ceturtais.

Kopumā, skaitot arī iepriekšējo sezonu, Dukuri līdz sacensībām Kēnigzē bija izcīnījuši četras dubultuzvaras pēc kārtas, bet M.Dukurs nepārspēts bija palicis astoņās Pasaules kausa sacensībās pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu