A.Āboltiņa un K.Zvejnieks uzvar Baltijas kausā superkombinācijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Somijas ciematā Pihē vakar sācies Baltijas kausa trešais posms kalnu slēpošanā: otrajā disciplīnā superkombinācijā (supergigants+slaloms) vīriešiem uzvaru svinēja Kristaps Zvejnieks, kam tas bija jau trešais panākums šajā disciplīnā kopš 2013.gada. Sievietēm Agnese Āboltiņa bija ātrākā arī slaloma braucienā un līdz ar to svinēja pārliecinošu uzvaru superkombinācijā, tiekot pie otrā panākuma vakar, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Superkombinācijā dalībniekiem vēlreiz nevajadzēja braukt supergigantu, jo rīta pusē supergiganta disciplīnā uzrādīto laiku ņēma vērā kombinācijā, līdz ar to pēcpusdienā kalnu slēpotājiem atlika tikai viens slaloma brauciens, lai noskaidrotu labākos superkombinācijā. Vīriešiem Roberts Rode pēc supergiganta bija priekšā Kristapam Zvejniekam tikai 0,23 sekundes, kas viņam bija pārāk mazs pārsvars un pārāk sarežģīts uzdevums, lai noturētu līderpozīcijas un izcīnītu uzvaru arī superkombinācijā.

Slaloma braucienu, kā jau to varēja gaidīt, visātrāk veica Kristaps Zvejnieks, tuvāk esošos konkurentus apsteidzot par sekundi vai vairāk, un tas viņam palīdzēja izcīnīt pārliecinošu uzvaru superkombinācijā jau trešo gadu pēc kārtas. Vēlreiz aiz vecākā brāļa ierindojās un otro vietu izcīnīja Miks Zvejnieks (+1,28 s), bet, neskatoties uz atkrišanu par divām vietām, priecīgs par godalgotas vietas saglabāšanu un trešās vietas iegūšanu bija Roberts Rode, kam divu sekundes desmitdaļu attālumā bija pietuvojies slalomā otro rezultātu uzrādījušais Igaunijas pārstāvis Vorens Kamings Smits, kurš pērn Olimpiskajās spēlēs Sočos bija 26. vietā slalomā.

Sievietēm Agnese Āboltiņa bija iekrājusi diezgan pieklājīgu pārsvaru pār konkurentēm (vairāk nekā pussekundi), taču lielākais «drauds» tāpat nāca no Leldes Gasūnas, kas atradās piektajā vietā (+0,9 sekundes). Lai arī bija gandrīz sekundes starpība, tomēr nupat Pasaules kausā slalomā 42. rezultātu uzrādījusī Lelde bija apņēmības pilna aizstāvēt pagājušā gada superkombinācijas titulu, turklāt pagājušajā gadā viņa Agnesi superkombinācijas ietvaros slaloma braucienā apsteidza par 0,76 sekundēm.

Arī dāmas slaloma braucienā devās apgrieztā secībā pēc supergiganta rezultātiem, t.i., labākajiem startējot beigās. Kad bija palikuši pēdējie pieci vārti, šķita, ka stabilās līderpozīcijās izvirzīsies Lelde Gasūna, bet viņa pieļāva kļūdu un tika diskvalificēta. Tajā pašā vietā kļūdījās arī viņas māsa Evelīna, kurai arī diskvalifikācija. Agnese Āboltiņa arī slalomu veica visātrāk un izcīnīja pārliecinošu uzvaru arī superkombinācijā. Liene Bondare uzrādīja otro rezultātu slalomā un saglabāja otro vietu (+1,79 s), bet abas reizes viņai tuvu bija Ieva Meldere, kas kopvērtējumā Lienei zaudēja 0,3 sekundes un pēc ilgāka pārtraukuma tika pie godalgas Baltijas kausā. Laimai Kaufiņai atzīstamā 4.vieta, kaut arī līdz trijniekam pietrūka 4,5 sekundes. Sešinieku noslēdza igauniete Lise Vahera un Katrīna Kupča.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu