Latvijas daiļslidotāja Kučvaļska kvalificējusies PČ izvēles programmai

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas daudzsološā daiļslidotāja Angelina Kučvaļska ceturtdien Šanhajā (Ķīna), debitējot pasaules čempionātā, ieņēma 23. vietu īsajā programmā, kas viņai ļaus parādīt arī izvēles programmu.

Kučvaļskas sniegumu tiesneši novērtēja ar 45,74 punktiem, kas viņai deva 23. vietu 35 dalībnieču konkurencē. Izvēles programmai, kuru sportistes atradīs sestdien, kvalificējās 24 labākās sportistes, viņu vidū arī Kučvaļska.

Par pārliecinošu sacensību līderi kļuva Krievijas sportiste Jeļizaveta Tuktamiševa, kura īsajā programmā izpildīja arī sarežģīto trīskāršā aksela lēcienu, par savu priekšnesumu nopelnot 77,62 punktus, kas ir trešais labākais rezultāts daiļslidošanas vēsturē sievietēm. Īsajā programmā vairāk punktus ir nopelnījušas tikai japāniete Mao Asada (78,66) un dienvidkorejiete Kima Juna (78,50).

Asada šo rezultātu sasniedza pērn pasaules čempionātā, kad izcīnīja arī titulu, kuru šosezon viņa neaizstāv.

Otro vietu aiz Tuktamiševas, kura janvārī kļuva par Eiropas čempioni, ieņem viņas tautiete Jeļena Radionova, kura nopelnīja 69,51 punktu. Nākamās trīs vietas ieņem Japānas daiļslidotājas - Satoko Mijahara (67,02), Kanako Murakami (65,48) un Rika Hongo (62,17). Labāko sešinieku noslēdz Li Dzidzjuņa no Ķīnas (61,83).

16 gadus vecā Kučvaļska janvāra beigās izcīnīja augsto 7. vietu Eiropas čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums Latvijas daiļslidošanā sievietēm.

Līdz šim Latvijai pasaules čempionātos sieviešu konkurencē labākais rezultāts ir bijusi Valērijas Trifancovas iegūtā 23. vieta 1999. gadā, bet Alma Lepina 1992. gadā ieņēma 24. vietu.

Jau ziņots, ka trešdien Latvijas deju pāris Olga Jakušina/Andrejs Ņevskis ieņēma 29. vietu, apliekot pēdējā vietā starp startējušajiem.

Pasaules čempionāts Šanhajā risināsies līdz sestdienai. Pērn Latvija čempionātā nebija pārstāvēta, bet 2013. gadā startēja Aļina Fjodorova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu