Kanādiešu pāris pirmo reizi kļūst par pasaules čempioniem daiļslidošanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kanādiešu duets Megana Duhamela un Eriks Redfords ceturtdien pirmo reizi triumfēja pasaules čempionāta daiļslidošanā pāru sacensībās.

Duhamela/Redfords ceturtdien bija labākie Ķīnā notiekošajās sacensībās, kopumā pēc īsās un izvēles programmu veikšanas iekrājot 221,53 punktus. Kanādieši ar 76,98 punktiem bija līderi jau pēc trešdien veiktās īsās programmas, bet ceturtdien viņi izvēles programmā iekrāja 144,55 punktus, kas arī bija labākais rezultāts.

Līdz šim Kanādas pāris pasaules čempionātos bija ticis pie divām bronzas medaļām, bet zeltu viņi ieguvuši pirmo reizi.

Zīmīgi, ka Duhamela un Redfords šosezon piedalījušies sešās starptautiskajās sacensībās, visās gūstot uzvaras.

Tikmēr otrajā vietā ar summā iegūtiem 214,12 punktiem ierindojās Ķīnas duets Veņdzjina Sui un Cuns Haņs, kuriem sekoja pieredzējušie tautieši Cjina Pana un Dzjaņs Tuns, iekrādami 212,77 punktus.

Abi Ķīnas pāri pēc trešdien veiktās īsās programmas bija mainītās pozīcijās.

Jau ziņots, ka Latvijas daiļslidošanas duets Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis trešdien nespēja kvalificēties izvēles programmai dejās uz ledus, īsajā programmā nopelnot 42,37 punktus, kas bija vājākais rezultāts starp visiem 29 pāriem.

Tikmēr pirms tam ceturtdien veiktajā īsajā programmā dāmām talantīgā Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska ar 45,74 punktiem bija 23.vietā starp 36 dalībniecēm, kvalificējoties sestdien gaidāmajai izvēles programmai.

Pasaules čempionāts daiļslidošanā Ķīnas pilsētā Šanhajā ilgs līdz sestdienai.

Kā zināms, 16 gadus vecā Kučvaļska šogad izcīnīja augsto septīto vietu Stokholmā notikušajā Eiropas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu