Latvijas daiļslidotājai Kučvaļskai 16.vieta pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska sestdien izcīnīja 16.vietu Ķīnā notiekošajā pasaules čempionātā.

Vēl nevienai Latvijas daiļslidotājai pasaules čempionātā nebija izdevies būt tik augstu.

LETA jau vēstīja, ka ceturtdien notikušajā īsajā programmā Latvijas sportiste nopelnīja 45,74 punktus, kas bija 23.labākais rezultāts un ļāva viņai kvalificēties izvēles programmai.

Savukārt izvēles programmā Kučvaļska sestdien par savu priekšnesumu nopelnīja 95,80 punktus, kas viņai šajā disciplīnā ļāva ierindoties 16.pozīcijā.

Summā Latvijas jaunā daiļslidotāja iekrāja 141,54 punktus, tādejādi iegūstot 16.vietu.

Līdz šim pasaules čempionātā Latvijas daiļslidotājām tikai divreiz izdevies iekļūt starp 24 fināla dalībniecēm - 1992.gadā 24.pozīciju ieguva Alma Lepiņa, bet 1999.gadā 23.vietu ieņēma Valērija Trifancova.

Tikmēr par pasaules čempioni kļuva šogad Eiropas titulu ieguvusī Jeļizaveta Tuktamiševa no Krievijas, kura nopelnīja 210,36 punktus. Uz otro vietu spēja pakāpties japāniete Satoko Mijahara, izcīnot 193,60 punktus un apsteidzot krievieti Jeļenu Radionovu.

Pasaules čempionāts daiļslidošanā Ķīnā noslēgsies vēlāk sestdien, kad tiks aizvadītas izvēles programmas sacensības kungiem.

Kā ziņots, Latvijas pāris Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis trešdien īsajā programmā ierindojās noslēdzošajā 29.vietā un brīvajai dejai nekvalificējās.

Kā zināms, 16 gadus vecā Kučvaļska šogad izcīnīja augsto septīto vietu Stokholmā notikušajā Eiropas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu