K.Zvejniekam 15.uzvara FIS sacensībās karjerā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Krievijas ziemeļu ciematā Poļarniji Zori notikušajās FIS sacensībās un Krievijas kausa noslēdzošajā posmā kalnu slēpošanā slalomā 59 dalībnieku vidū pārliecinošu uzvaru izcīnījis Latvijas izlases līderis Kristaps Zvejnieks, par sekundi apsteidzot un aiz sevis atstājot sezonas pirmajā pasaules kausa posmā 20.vietu ieguvušo krievu Pāvelu Trikičevu. Miks Zvejnieks no brāļa atpalika 4,34 sekundes un ierindojās 7.vietā, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Krievijas ziemeļos Murmanskas apgabalā esošais ciemats Poļarnije Zori mūsu kalnu slēpotājiem kļuvis jau par ierasto galamērķi aprīļa pirmajā pusē, kad šajā vietā norisinās FIS sacensības un Krievijas čempionāts slalomā un milzu slalomā. Šīs sacensības pulcē laba līmeņa kalnu slēpotājus ar reitingu pie vai zem 10 FIS punktiem.

Ļoti tika gaidīts šīs sezonas pasaules kausa kopvērtējuma trešais labākais slalomists un mājinieku galvenā cerība Aleksandrs Horošilovs, kuru pērn FIS sacensībās Krievijā Kristapam izdevās pa reizei slalomā un milzu slalomā pārspēt, taču Horošilovs uz starta šoreiz neizgāja.

Pirmajā braucienā vairāk nekā pārliecinoši vadībā izvirzījās Kristaps Zvejnieks, kurš vienīgais trasi veica ātrāk par minūti, uzrādot laiku 59,71 sekunde un otrajā pozīcijā esošo Trikičevu apsteidzot par pusotru (!) sekundi. Otrajā braucienā mūsu pārstāvja uzrādītais trešais rezultāts un pazaudētā pussekunde neko neietekmēja, un, pateicoties pirmajā braucienā iekrātajam milzīgajam pārsvaram, arī divu braucienu summā sanāca pārliecinoša pirmā vieta, svinot 15. uzvaru karjerā FIS sacensībās.

Trikičevs, kuram nesanāca pirmais brauciens, ar ātrāko rezultātu otrajā braucienā nedaudz pietuvojās, bet tik un tā palika otrajā vietā. Miks Zvejnieks no brāļa atpalika 4,34 sekundes un ierindojās 7.vietā, 1,4 sekundēm pietrūkstot līdz trijniekam. Toms Sarkanis un Elvis Opmanis nefinišēja pirmajā braucienā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu