Kalnu slēpotājai L.Gasūnai otrā vieta Somijas čempionātā slalomā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: infoski.lv

Pihē Somijas čempionātā slalomā, kurā piedalījās 41 dalībniece no piecām valstīm, Lelde Gasūna izcīnīja otro vietu, divu braucienu summā tikai par 0,06 sekundēm piekāpjoties uzvarētājai Janīnai Makinenai un nopelnot 23,83 FIS punktus, kas ir viņas otrs labākais rezultāts šajā sezonā un arī karjerā. Leldei tā bija divdesmit godalgotā vieta FIS sacensībās, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Slaloms dāmām izvērtās ļoti aizraujošs, jo cīņa par godalgotājām vietām un uzvaru sanāca ļoti līdzīga un sīva. Pirmajā braucienā, trasi veicot, 59,49 sekundēs, līderpozīcijās izvirzījās Lelde Gasūna, taču tikai par 0,01 un 0,12 sekundēm atpalika divas somietes Merle Soppela un Janīna Makinena. Pārējās atpalika jau pie pusotras sekundes un vairāk.

Otrais brauciens visām trim līderēm nebija no tiem labākajiem, ieviešot korekcijas un samainot vietām pirmo trijnieku. Pasaules čempionāta 21.vietas ieguvēja Soppela no visām trim pieļāva lielāko kļūdu, un ar vairāk nekā sekundes deficītu atkrita uz trešo pozīciju. Tikmēr Lelde ar Janīnu Makinenu turpināja ļoti līdzīgu cīņu par uzvaru, kurā nedaudz pārāka izrādījās somiete, pasteidzot mūsu kalnu slēpotāju divu braucienu summā par 0,06 sekundēm. Līdz ar to pavisam pietrūka līdz 11 uzvarai.

Evelīna Gasūna pēc pirmā brauciena bija 12.vietā (+2,72 s), bet otrajā braucienā viņa pieļāva lielu kļūdu, kā dēļ nācās pazaudēt vēl papildus sekundes, kas beigās divu braucienu summā sastādīja 9 sekunžu deficītu. Vairākas priekšā esošās izstājās, tāpēc Evelīnai sanāca 9.vieta.

Vīriešu konkurencē, kur startēja pāri par 70 dalībniekiem, Elvis Opmanis ierindojās 21.vietā (+15,58 s). Uzvarēja soms Viktors Malstroms, kurš bija nepārspēts arī pirms nedēļas Poļarnije Zori otrajā dienā slalomā, kad otro vietu ieguva Kristaps Zvejnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu