Siguldā PK posms skeletonā un bobslejā varētu notikt 2016./17.gada sezonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Siguldas kamaniņu trasē Pasaules kausa posms skeletonā un bobslejā varētu notikt 2016./17.gada sezonā, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) prezidents Jānis Kols.

Šī gada sākumā Siguldas trasē veiksmīgi tika aizvadīts pasaules čempionāts kamaniņu sportā, bet pēc tam izskanēja informācija, ka tur varētu notikt arī Pasaules kausa posms skeletonā un bobslejā, turklāt trasi novērtēt bija ieradušies arī Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) pārstāvji.

Jau šobrīd ir kļuvis zināms, ka šī gada decembrī Siguldas trasē norisināsies Eiropas kausa izcīņas posms skeletonā un bobslejā, pēc kā tad arī varēšot spriest, cik tā ir gatava uzņemt Pasaules kausa posmu. Tiesa, Latvijas trase joprojām nevar uzņemt bobsleja četrinieku sacensības, tāpēc Eiropas kausa sacensību kalendārs saplānots tā, lai Siguldā aizvadītu skeletona un bobsleja divnieku sacensības.

«Kopumā Siguldā divniekiem notiks četri braucieni sievietēm un vīriešiem, lai pēc tam nākamajā Eiropas kausa posmā citviet notiktu tikpat braucienu četriniekiem,» sacīja Kols. «Tādu pašu sistēmu domājam izmantot arī Pasaules kausa posmam. IBSF izrāda lielu pretimnākšanu, lai pie mums notiktu šādas sacensības. Vispirms gan jāsāk ar Eiropas kausa sacensībām, bet nākamais pakāpiens jau ir planētas mērogā. Vienīgi jautājums ir par datumiem, labākas ledus kvalitātes dēļ, un mums optimāls variants būtu janvāris vai februāris.»

Kols atklāja, ka Siguldai piedāvāts uzņemt Pasaules kausa posmu nākamā gada novembrī, taču Latvijas puse vēlas to rīkot 2017.gada janvārī vai februārī.

«1. un 2.jūlijā Austrijas pilsētā Zalcburgā būs visu Eiropas trašu vadītāju tikšanās, lai atrunātu punktus, kas nepieciešams šādu pasākumu rīkošanai. Mums ir liela pārliecība, ka esam gatavi sacensības organizēt, ņemot vērā mūsu iepriekšējo pieredzi,» uzsvēra Kols.

LBSF prezidents norādīja, ka idejai Siguldā rīkot Eiropas un Pasaules kausu posmu skeletonā un bobslejā ir arī ekonomisks iemesls.

«Ekonomisko sankciju dēļ samazinājies to Krievijas sportistu skaits, kuri trenējās Siguldā. Tas veidoja būtisku trases ieņēmumu daļu, taču, iekļaujot to starptautiskajā kalendārā, citas valstis sūtīs sportistus trenēties,» pauda Kols, norādot, ka atbalsts saņemts arī no Latvijas Olimpiskās komitejas un Izglītības un zinātnes ministrijas, kas ir Siguldas trases īpašniece.

Tikmēr Siguldas trases direktors Dainis Dukurs aģentūrai LETA pastāstīja, ka trasē nepieciešamas ledus profila izmaiņas, lai tajā varētu startēt arī bobsleja četrinieki.

Viņš izteicās, ka Eiropas kausa posms būs pirmais pārbaudījums, lai varētu pēc tam saprast, kādi uzlabojumi trasei vēl nepieciešami.

«Šobrīd esam procesā, ar būvniekiem runājam par starta nosegšanu ar jumtu. Iepriekš pie mums bija atbraukusi arī komisija, kas aplūkoja trases kvalitāti. Ja jau notiks Eiropas kausa posms, tad viss laikam ir labi. Trase ir labā stāvoklī,» uzsvēra Dukurs.

Eiropas kausa posma bobslejā un skeletonā norise plānota laika posmā starp 14. un 20.decembri, tomēr IBSF oficiālajā kalendārā joprojām atrodama norāde, ka norises vieta vēl nav līdz galam apstiprināta.

Ja bobslejā Eiropas kausa līmenis ir otrais augstākais, skeletonā tas ir trešais spēcīgākais aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa.

Nākamajā sezonā pirmoreiz bobslejā tiks izmēģināta prakse vienā trasē aizvadīt divas divnieku sacensības, bet nākamajā - divas četrinieku. 2016.gada janvārī ASV, Pārksitijas trasē bobslejā vīriem notiks divas četrinieku sacensības, bet trasē nedosies divnieki, savukārt nedēļu vēlāk Vistleras trasē Kanādā tiks veiktas divas sacensības bobslejā divniekiem.

Pasaules kausa sacensības skeletonā Siguldas trasē ir notikušas jau iepriekš, un 2004.gadā Tomass Dukurs tajās guva savu līdz šim vienīgo uzvaru karjerā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu