Avīze: Latvijas bobslejisti PK sezonu sāks ar trim ekipāžām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Jauno Pasaules kausa (PK) izcīņas sezonu bobslejā Latvijas bobslejisti sāks ar trim ekipāžām. Sezona sāksies 28. novembrī Altenbergas trasē Vācijā, un tajā savas komandas pilotēs Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims, vēsta laikraksts «Diena».

Ar trim ekipāžām paredzēts startēt pirmajos trijos posmos, kuri risināsies Vācijas trasēs. Pēc tam Ziemeļamerikā PK tūres posmos Latviju pārstāvēs divu pilotu vadītās ekipāžas.

Pārliecoši pirmais numurs Latvijas komandā ir Melbārdis, kurš pērn kļuva par PK kopvērtējuma uzvarētāju divniekos un četriniekos. Pagaidām nav zināms otrs pilots dalībai Ziemeļamerikas posmos. Tas noskaidrosies pirmajos posmos Vācijā.

«Man būs laiks izvērtēšanai, kurš ir labāks. Ja man pašreiz būtu jāizvēlas, es teiktu, ka divnieku konkurencē labāks ir Uģis Žaļims, četrinieku - Oskars Ķibermanis,» «Dienai» sacīja Prūsis.

Līdz sezonas sākumam Eiropas trasēs bobslejisti izmēģinās jaunās «Eurotech» ražotās kamanas, kas gatavotas īpaši Latvijas komandai.

Decembrī Siguldas trasē pirmo reizi risināsies Eiropas kausa posms bobslejā un skeletonā. Trases specifikas dēļ piedalīsies divnieku ekipāžas un skeletonisti, tiesa, nebrauks Martins un Tomass Dukuri un pārējie pasaules labākā desmitnieka sportisti.

Siguldā, visticamāk, nebrauks Melbārdis, arī citi vadošie piloti, kas piedalās Pasaules kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu