Kamaniņu braucējs Aparjods: Jau tagad esmu gatavs cīnīties par zelta medaļām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kamanas.lv

Talantīgais latviešu kamaniņu braucējs Kristers Aparjods jau tagad ir gatavs cīnīties par zelta medaļām junioru Pasaules kausa posmos, uzskata sportists.

Aparjods pagājušajā nedēļā izcīnīja otro vietu Lillehammerē notiekošā Pasaules kausa pirmā posma sacensībās junioriem.

«Jau kopš pagājušās sezonas par sevi varētu teikt, ka esmu favorīts. Pērn tika uzrādīti diezgan labi rezultāti visas sezonas garumā. Šogad pirmajā posmā Lillehammerē treniņos gāja visādi - gan labi, gan ne tik labi. Tāpēc sacensībās uzrādītais rezultāts ir apmierinošs. Uz šo kausu esmu jau nobriedis pilnībā. Jau tagad esmu gatavs cīnīties par zelta medaļām, arī visā sezonā jūtos kā favorīts,» žurnālistiem sacīja Aparjods. «Bieži vien tie braucēji, kuri ir konkurētspējīgi junioros, sāk piedalīties arī pieaugušo sportistu posmos. Taču pēdējos gadus ir tā, ka junioru posmi sakrīt vienā laikā ar pieaugušo sacensībām, līdz ar to šosezon vēl nesanāks kaut daļēji piedalīties pieaugušo posmos.»

«Nākamajā sezonā gan gribētu aizvadīt dažus posmus pieaugušo klasē. Taču apzinos, ka es pat jauniešu konkurencē varētu aizvadīt vēl vienu sezonu, bet junioros varētu braukt un braukt. Gribētu šo laiku junioros izmantot līdz pēdējam, uzrādot tos labākos rezultātus, un tikai tad pilnībā pāriet uz pieaugušo klasi. Tādā gadījumā būtu labāk sagatavojies nākamajam līmenim un pats būtu ieguvis lielāku pārliecību un pieredzi,» uzskata kamaniņu braucējs.

Pašlaik 17 gadus vecais Aparjods atklāja, ka viss kopā - gan vasaras darbs, gan treniņu process, gan tehnikas jautājums - ir palīdzējis sasniegt Pasaules kausa pirmajā posmā uzrādīto rezultātu.

«Mūsu komandā sportisti vairāk sadalījušies pa vecuma grupām - jaunieši ar jauniešiem, bet juniori ar junioriem. Konkurenci pagaidām jūtu tikai no junioriem, nejūtu, ka jaunieši pagaidām varētu ar mani konkurēt. Juniori gan var uzrādīt labākus rezultātus un pārspēt mani kādā posmā. Iekšējā konkurence mūsu komandā nav nekāda joka lieta. Ir nopietni jātrenējas,» uzsvēra Aparjods. «Jauna kamanu tehnika netiks meklēta un veidota. Tiks strādāts jau pie esošās kamanas. Sezonas beigās jau būšu ar to apradis. Būs atrastas tās galvenās nianses, ar kurām varētu cīnīties par augstām vietām sezonas nozīmīgākajās sacensībās. Tiesa, jau tagad ir tuvu tai ideālai sajūtai, kad sportists ir pilnībā drošs ar savu kamanu.»

«Jūtu, ka sezonas gaitā kļūšu vēl labāks un konkurētspējīgāks, lai šā gada nozīmīgākajos startos cīnītos par pirmajām vietām, kas ir arī mans sezonas mērķis,» pauda sportists.

Aparjods norādīja, ka sezonas atlikušie Pasaules kausa posmi junioriem notiks viņam zināmās trasēs, kurās viņš visās ir braucis. «Lai arī Vācijas trasē Kēnigzē pērn nebraucu, esmu tur startējis pirms diviem gadiem, kad jauniešu konkurencē izcīnīju zeltu. Savukārt Īglsas trasē treniņnometnē jau biju diezgan konkurētspējīgs ar pieaugušo izlases sportistiem. Domas par nākotni ir ļoti labas.»

Tikmēr cita Latvijas kamaniņu braucēja Anda Upīte, kura pirmajā Pasaules kausa posmā jauniešiem bija 19.vietā, sacīja, ka viņai atlicis uzlabot mazas nianses braukšanā, lai tiktu pie vēl labākiem rezultātiem.

Viņa šonedēļ gaidāmajā Pasaules kausa posmā Siguldā cer tikt uz goda pjedestāla.

«Protams, tēmēju uz godalgotām vietām. Stabili jānobrauc braucieni, tad būs labi. Lai arī pretinieces Siguldā braukušas mazāk nekā es, viņas ir labi sagatavojušās, būs grūti cīnīties. Braukt mājas trasē ir liels izaicinājums. Negribu savus līdzjutējus pievilt, gribu sevi parādīt no tās labākās puses. Vēlos, lai vasarā ieguldītais darbs atmaksātos arī visā sezonā,» izteicās Upīte.

Pasaules kauss Siguldā piektdien sāksies ar startiem jauniešiem un jaunietēm «A» vecuma grupā, kā arī sacensībām divvietīgām ekipāžām junioru konkurencē, bet sestdien turpināsies ar individuālajiem startiem junioriem.

Skatītājiem būs iespēja izmēģināt savas sekmes kamaniņu sporta rāvienos gan ar rolleru kamanām, gan starta estakādē. Piektdien trasē viesosies Valsts policijas speciālo uzdevumu vienība ar paraugdemonstrējumiem, dienesta suņiem, speciālo transportu, kā arī Bebrs Bruno un Runcis Rūdis. Savukārt sestdien visus gaidīs Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienests ar savu aprīkojumu un paraugdemonstrējumiem.

Pirmajā posmā Lillehammerē latvietis Kristers Aparjods izcīnīja otro vietu sacensībās junioriem, bet jauniešu divnieku ekipāža Aksels Tupe un Kaspars Šļahota ierindojās ceturtajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu