Dārznieks, Mauriņš un Cauce caur Nāciju kausu kvalificējas PK posmam kamaniņu sportā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas kamaniņu braucēji Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš un Elīza Cauce piektdien Īglsas trasē Austrijā startēja Nāciju kausā un kvalificējās Pasaules kausa (PK) posma sacensībām.

Dārznieks braucienu veica 50,843 sekundēs, kas bija trešais labākais rezultāts aiz Nāciju kausa uzvarētāja krieva Romana Repilova un otrās vietas ieguvēja austrieša Armins Fraušera.

Mauriņš ar laiku 51,173 sekundes uzrādīja 14.rezultātu starp 42 braucējiem un arī kvalificējās PK posma sacensībām, kas notiks sestdien un svētdien.

Piektdien vēlāk Nāciju kausā sieviešu konkurencē Cauce (iepriekš Tīruma) bija trešā ar rezultātu 40,396 sekundes, uzvarētājai zaudējot 0,105 sekundes.

Nāciju kausā ātrākā bija ASV braucēja Sammera Britčere ar rezultātu 40,291, bet viņai 0,057 sekundes zaudēja zaudēja Jūlija Taubica.

Piektdien vēlāk divnieku sacensībās Nāciju kausā Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels ieguva 6.vietu starp 16 konkurentiem ar rezultātu 40,161 sekundes.

Ātrākie bija ASV kamaniņu braucēji Džastins Krīvsons/Endrjū Šerks ar rezultātu 40,004 sekundes.

Inārs Kivlenieks, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Andris Šics/Juris Šics jau nodrošinājuši dalību PK posma sacensībās, ierindojoties pēc ranga starp 12 labākajiem, tāpēc Nāciju kausā nestartēs.

Savukārt šajā posmā nepiedalās Riks Kristens Rozītis un Ulla Zirne.

Sestdien startēs sievietes un divnieku ekipāžas, bet svētdien brauks vīrieši un notiks arī komandu stafete.

Īglsā notiek PK sezonas pirmais posms. Nākamie trīs posmi decembrī notiks Ziemeļamerikā, bet janvārī kamaniņu braucēji sacentīsies Siguldā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu