Priedulēnai piektā vieta un karjeras labākais rezultāts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna piektdien Altenbergas trasē Vācijā izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa izcīņas sezonas pirmajā posmā, sasniedzot savas līdzšinējās karjeras augstāko rezultātu.

Pēc pirmā brauciena Priedulēna bija astotajā vietā, bet otrajā spēja pakāpties vēl augstāk, sasniedzot sesto labāko rezultātu braucienā.

Līdz šim Priedulēnas labākais rezultāts bija 2013.gada sākumā turpat Altenbergā izcīnītā 12.vieta Pasaules kausa posmā. Tāpat viņa divas reizes spējusi finišēt ceturtā pasaules junioru čempionātā un šogad bija 13.vietā pasaules meistarsacīkstēs pieaugušajiem. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs Priedulēna guva 14.vietu.

Aizvadītajās sacensībās uzvaru svinēja britu sportiste Lora Dīsa, kura guva pirmo uzvaru karjerā un summā Priedulēnu apsteidza par 0,71 sekundi.

Otro vietu guva vāciete Tīna Hermana, kura bija līdere pēc pirmā brauciena, bet otrā brauciena noslēgumā uzvarētājai zaudēja 0,04 sekundes. Savukārt trešā bija iepriekšējo divu gadu pasaules junioru čempione Žaklīna Lelinga no Vācijas, kura bija 0,17 sekundes lēnāka.

Zīmīgi, ka otrā brauciena laikā krieviete Jeļena Ņikitina bija priekšā Priedulēnai pat par vairāk nekā 0,7 sekundēm, tomēr līdz finišam viņa visu savu iekrāto pārsvaru zaudēja.

Tikmēr pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Janīne Floka no Austrijas palika vien desmitā.

Pirms tam Priedulēna Altenbergā bija sekmīgi startējusi arī treniņos, noslēdzošajā dienā trešdien spējot sasniegt otro un piekto rezultātu.

«Leldei uzdevums ir pirms sezonas pabeigt augstskolu, tomēr tāpat viņa trenējas ar pilnu atdevi, turklāt pakausī elpo divas jaunas meitenes, kas viņai ir labs dzinulis,» pirms mēneša par Priedulēnu sarunā ar aģentūru LETA stāstīja Latvijas skeletona izlases treneris Dainis Dukurs. «Prasām no viņas arvien vairāk, jo vēlamies beidzot redzēt Leldi uz pjedestāla. Viņa divreiz bijusi ceturtā pasaules junioru čempionātā, bet līdz medaļām allaž pietrūcis.»

Sestdien uz starta Pasaules kausa pirmajā posmā jau stāsies kungi - Latvijas godu aizstāvēs pēdējo gadu labākais planētas skeletonists Martins Dukurs un viņa brālis Tomass.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu