Vējonis: Brāļi Dukuri Latvijai sagādājuši dubultprieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valsts prezidents Raimonds Vējonis apsveicis Latvijas skeletonistus Martinu un Tomasu Dukurus ar šodien izcīnīto dalīto Eiropas čempionu titulu, informēja prezidenta Preses dienestā.

Prezidents skaidroja, ka šis Latvijai ir unikāls sasniegums, jo vienās sacensībās ir divi Eiropas čempioni. «Un tas nozīmē dubultprieku Latvijas līdzjutējiem,» atzīst Vējonis.

Valsts prezidents norāda, ka šie panākumi tik ļoti tehniski un psiholoģiski sarežģītajā sporta veidā ir apliecinājums abu sportistu mērķtiecībai, neatlaidībai un izcilībai.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas skeletona braucēji Martins un Tomass Dukuri piektdien, uzrādot identisku laiku, triumfēja Sanktmoricā, Šveicē, notikušajā Eiropas čempionātā.

Šī gada Eiropas meistarsacīkstes vienlaikus bija arī Pasaules kausa izcīņas sezonas septītais posms. Lai arī pēc pirmā brauciena brāļi Dukuri ieņēma pirmās divas vietas, vienu no otra šķirot tikai vienai sekundes simtdaļai, divu braucienu summā ātrākais bija Dienvidkorejas pārstāvis Juns Sunbins, kurš uzrādīja rezultātu divas minūtes un 18,26 sekundes.

Abi brāļi dienvidkorejietim zaudēja 0,07 sekundes, taču Eiropas čempionāta ieskaitē bija labākie, uzrādot identisku laiku. Bronzu Eiropas čempionātā izcīnīja krievs Ņikita Tregubovs, kurš no brāļiem atpalika par 0,52 sekundēm.

Martinam šis ir septītais tituls Eiropas čempionātā, kamēr Tomass pirmo reizi vēsturē izcīnīja zelta godalgu. M.Dukurs iepriekšējo reizi Pasaules kausa posmā neuzvarēja pērn 15.februārī Sočos, kad piekāpās mājiniekam Aleksandram Tretjakovam. Pēc tam tika svinētas sešas uzvaras pēc kārtas.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem pēc septiņiem posmiem M.Dukurs ticis pie 1560 punktiem. Uzvarot šajā posmā, latvietis būtu priekšlaicīgi garantējis sev triumfu Pasaules kausa kopvērtējumā. Tomēr nu šī uzvara jāatliek uz nākamo posmu.

Otrais pašlaik ar 1365 punktiem ir Sunbins, bet T.Dukuram ir vēl par 17 punktiem mazāk.

M.Dukurs pirms tam bija uzvarējis visos sešos šosezon aizvadītajos posmos. Pirmie trīs risinājās Vācijas trasēs Altenbergā, Vinterbergā un Kēnigsē, ceturtais un piektais tika aizvadīts ASV trasēs Leikpleisidā un Pārksitijā, bet sestais posms notika olimpiskajā Vistleras trasē Kanādā.

Tikmēr T.Dukurs Leikpleisidā šosezon pirmoreiz kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu, bet Vistlerā viņš izcīnīja sudrabu.

Pēc pirmajiem trim posmiem otrais bija olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas, tomēr viņš uz Ziemeļameriku neaizbrauca.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu