Melbārža četrinieks izcīna Eiropas bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošā bobsleja pilota Oskara Melbārža četrinieku ekipāža svētdien izcīnīja trešo vietu Sanktmoricas trasē Šveicē notikušajā Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts, bet sesto vietu ieņēma Oskara Ķibermaņa ekipāža.

(Papildināts viss teksts.)

Kaut Melbārdim ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pirmajā braucienā bija tikai 21. starta numurs, turklāt visu brauciena laiku sniga, tas neliedza Latvijas pirmajai ekipāžai sasniegt sasniegt trešo labāko rezultātu.

Savukārt Ķibermanis ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Vairi Leibomu pēc pirmā brauciena bija sestajā vietā.

Otrajā braucienā spēcīgāk sāka snigt pirms vadošajiem pilotiem - ja Ķibermanis, aizvadot labu braucienu un sasniedzot starta rekordu, stabili saglabāja sesto vietu, Melbārdi apsteidza Austrijas pilots Benjamins Maiers, tomēr Latvijas vadošā ekipāža pati apdzina vācieti Niko Valteru un summā saglabāja trešo vietu.

Arī Eiropas čempionāta ieskaitē Latvijas ekipāžas ieguva tieši trešo un sesto vietu.

Drošu uzvaru sacensībās izcīnīja vācieša Maksimiljana Arnta ekipāža, kas Maieru summā apsteidza par 0,18 sekundēm, bet Melbārdis un Ķibermanis uzvarētājam zaudēja attiecīgi 0,27 un 0,49 sekundes.

Zīmīgi, ka otrajā braucienā Ķibermanis sasniedza otro labāko rezultātu, bet Melbārdis - trešo.

Savukārt Uģis Žaļims, kā arī stūmēji Helvijs Lūsis, Raivis Zīrups un Intars Dambis pēc pirmā brauciena bija 18.vietā, bet otrajā sasniedza septīto rezultātu un summā pakāpās uz 13.pozīciju. Viņi summā no līdera atpalika par 1,00 sekundēm un Eiropas čempionāta ieskaitē ieņēma 12.vietu.

Šī bija pirmā reize šosezon, kad Melbārdis sacensībās startēja ar visiem trim olimpiskajiem stūmējiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem pēc septiņiem posmiem līderpozīcijā ar 1490 punktiem nostiprinājies Arnts, kuram ar 1370 punktiem seko šoreiz ceturto vietu guvušais tautietis Frančesko Frīdrihs, bet trešajā vietā ar 1336 punktiem ir šveicietis Riko Peters, kurš svētdien samierinājās ar septīto vietu.

Uz devīto vietu ar 914 punktiem pakāpies vienu posmu izlaidušais Ķibermanis, ar 776 punktiem 13.pozīciju saglabājis Žaļims, bet trīs sacensības izlaidušais Melbārdis ar 720 punktiem atrodas 15.pozīcijā.

Tikmēr starptautiskās federācijas rangā, kas nosaka starta grupas sacensībās, Ķibermanis ieņem desmito vietu, bet Žaļims un Melbārdis ir attiecīgi 16. un 20.pozīcijā.

Pērn Latvija četrinieku sacensībās Sanktmoricā guva sensacionālu dubultuzvaru - ja Melbārža uzvara nebija negaidīta, otro vietu pārsteidzoši ieguva Žaļims.

Pēc šīs nedēļas nogales sacensībām sportisti dosies uz Austrijas trasi Īglsu, kur nākamās divas nedēļas notiks pasaules čempionāts, bet sezona tiks noslēgta pašā februāra izskaņā ar vēl vienām sacensībām Vācijas trasē Kēnigsē.

Pirms šīs sezonas Latvijas komanda sāka sadarbību ar Nīderlandes ražotāju «Eurotech», bet sezonas sākumā komanda ar augstiem rezultātiem neizcēlās un sezonas pirmajos trijos posmos pirms savainojuma gūšanas četriniekos Melbārža ekipāža netika augstāk par piekto vietu.

      KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
      Redaktors iesaka
      Nepalaid garām!
      Uz augšu