Melbārža bobsleja divniekam PČ pirmajā braucienā būs otrais numurs

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Oskara Melbārža un Daimanta Dreiškena bobsleja divnieks ir bijis ātrākais treniņos pirms sestdien un svētdien Īglsas trasē Austrijā paredzētajiem braucieniem pasaules čempionātā, un pirmajā braucienā startēs otrais.

«Korejietis [Vons Junjuns] paņēma trešo numuru, [vācietis Niko] Valters paņēma pirmo un Melbārdim tad palika otrais, pārējie iznāk kā pēc ranga, Uģis [Žaļims] ceturtais,» informēja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. «Treniņus var vērtēt dažādi, gan labi, gan slikti, kā nu kuru braucienu. Gribētos, lai tās tendences būtu labākas, mūžīgais jautājums, kas tad jāattīsta, braukšana vai tehnika. Kad būs mači, viss jau būs savādāk. Tehnika mums tā paša, kas iepriekšējā posmā, visas ekipāžas sastāvos arī.»

Pirmajās divās treniņu dienās Latvijas ekipāžām bija jāstartē dažādās pozīcijās – otrdien pirmā desmitnieka beigās, trešdien – trešā desmita vidū. Ir grūti salīdzināt parādīto spēku samēru ar to, kas būs sacensdībās. Vairums taupa spēkus starta ieskrējienā, eksperimentē ar slidām un arī stūmējiem, tāpēc nekādu secinājumu nav.

«[Kanādietis Džastins] Kripss tur sprēgā, bet tas jau nav pirmo reizi. Te jau, protams, tie jaunie un mazāk pieredzējušie varēs izcelties vairāk nekā citās trasēs,» saka Prūsis. «Laiks ir labs, mazi mīnusi, trīs četri grādi un arī pa dienu pat saulē nemaz tik silts nav. Trase īstenībā uztaisīta diezgan vienkārša- ja agrāk te bija pāris āķīgas vietas astotajā un devītajā virāžā, tad tagad pat tā uztaisīta pārāk viegla.»

«Liela nozīme būs starta ieskrējienam, tas būs viens no galvenajiem, uz vāciešu treniņu rezultātiem gan var neskatīties, tas neko vēl neliecina. Korejietim arī labas tendences, kaut pagaidām startu nestumj. Par slīdamību – gribētos, ka mums slidas ietu mazliet ātrāk.»

Sestdien paredzams 34 divnieku ekipāžu starts.

Martins un Tomass Dukuri sacensībām gatavojas Kēnigzē, jo šonedēļ Īglsā treniņbraucienu skeletonā nav. Sākotnēji brāļi pēc Sanktmoricas posma aizvadītajās brīvdienās nobrauca Īglsā kā trases atklājēji Tiroles kausa izcīņā, tad devās trenēties uz Itāliju. Bija paredzēts vēl pilnveidot fizisko sagatavotību, taču Itālijā bijuši tik nepieņemami apstākļi, ka brāļi devušies uz Kēnigzē un šo nedēļu pavada tur.

Pirmie divi braucieni bobslejā vīriešiem sestdien no plkst. 10.30 pēc Latvijas laika, trešais un ceturtais - svētdien, arī no 10.30. To tiešraides būs LTV7.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu