Bendika neaizver divus mērķus un izcīna augsto 13.vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika ASV notiekošajā Pasaules kausa izcīņas astotajā posmā piektdien pieļāva vien divas kļūdas šaušanā un izcīnīja 13.vietu desmit kilometru iedzīšanas sacensībās.

Sprinta sacensībās 15.vietu izcīnījusī Bendika iedzīšanas sacīkstes iesāka piesardzīgi, pirmajās divās ugunslīnijās šaujot precīzi, bet nākamajās divās pieļaujot pa kļūdai katrā. Tomēr kļūdījās arī sāncenses, latvietei finišā ieņemot augsto 13.vietu.

Par uzvarētāju tika kronēta čehiete Gabriela Soukalova, kura šautuvē pieļāva trīs kļūdas un distanci veica 31 minūtē un 24,6 sekundēs. Tieši 34 sekundes no viņas atpalika Somijas biatloniste Kaisa Mekereinena, kurai arī trīs neaizvērti mērķi.

Tikmēr trešo vietu ieņēma francūziete Marī Dorēna-Abēra, kura veica piecus soda apļus un uzvarētājai zaudēja 38,8 sekundes. Bendika izcīnīja 13.vietu, Soukalovai zaudējot minūti un 38,0 sekundes.

Latviete, kura startēja minūti un 4,9 sekundes aiz sprinta uzvarētājas Soukalovas, līdz pirmajai šaušanai bija atkāpusies uz 17.pozīciju. Tomēr precīzā šaušana pirmajā ugunslīnijā viņai ļāva pacelties uz 13.pozīciju, pirmajam desmitniekam zaudējot vairāk nekā 20 sekundes.

Turpinājumā trasē latviete zaudēja trīs vietas, tomēr atkal aizvēra visus piecus mērķus, kas viņai ļāva pakāpties uz 11.pozīciju, no Soukalovas atpaliekot pusotru minūti. Vējam pieņemoties spēkā, biatlonistes, tajā skaitā arī līderes, pieļāva pat pa 2-3 kļūdām šautuvē, bet Bendika nesašāva vienu mērķi. Līderu duets - Soukalova un itāliete Doroteja Vīrere - gan nemainījās, bet latviete saglabāja 11.vietu, tiesa, tagad priekšā esošajām sportistēm zaudējot mazāk nekā minūti.

Ceturtajā šaušanā Soukalova bija nekļūdīga, kamēr Vīrere pieļāva trīs kļūdas un atvadījās no cīņas par goda pjedestālu. Tikmēr Bendika vēlreiz neaizvēra vienu mērķi, atkāpjoties uz 13.pozīciju un Soukalovai zaudējot pusotru minūti. Taču līdz finišam neviena no sportistēm latvieti neapsteidza, kas viņai ļāva ieņemt 13.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējuma sezonas līdere ar 883 punktiem ir Soukalova. Uz otro vietu ar 748 punktiem pakāpusies francūziete Dorēna-Abēra, bet Vīrere viņai zaudē četrus punktus.

Savukārt Bendika iekrājusi 112 punktus un pašlaik ir jau 42.pozīcijā.

Jau vēstīts, ka Andrejs Rastorgujevs piektdien aizvadīja ļoti neveiksmīgu šaušanu stāvus, paliekot 21.vietā 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Pēc septītās vietas sprintā Rastorgujevs aukstos laikapstākļos notikušajā iedzīšanā guļus šaušanā aizvēra visus desmit mērķus, kas ļāva iesaistīties cīņā par vietu pirmajā trijniekā, tomēr sekojošajās divās ugunslīnijās stāvus viņš kopā pieļāva septiņas kļūdas, atkrītot daudz zemāk.

Uzvaru piektdien izcīnīja titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš četrās šaušanās pieļāva divas kļūdas un finišā par 24,8 sekundēm apsteidza sprintā uzvarējušo norvēģi Juhannesu Tingnesu Bē. Norvēģis lielāko daļu distances bija stabils līderis, bet noslēdzošajā šaušanā pieļāva divas no savām trim kļūdām.

Savukārt trešo vietu ar divām kļūdām izcīnīja krievs Antons Šipuļins, kurš uzvarētājam zaudēja jau vairāk nekā minūti.

Tikmēr Rastorgujevs no Furkada finišā atpalika par trim minūtēm un 21,7 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem vēl vairāk līderpozīcijā nostiprinājies Furkads, kuram tagad ir 917 punkti. Viņam ar 694 punktiem seko Šipuļins, bet trešo vietu ar 606 punktiem ieņem norvēģis Tarjeijs Bē, kurš iedzīšanā ieņēma 19.vietu.

Savukārt Rastorgujevs ar 289 punktiem saglabājis 23.pozīciju.

Kā ziņots, ceturtdien notikušajā desmit kilometru sprintā Rastorgujevs pirmajos apļos bija viens no ātrākajiem, bet pēdējā aplī kritiena dēļ ievērojami zaudēja ātrumu un atkal nespēja tikt pie karjeras pirmā goda pjedestāla, finišējot septītajā vietā.

Savukārt Bendika 7,5 kilometru distancē sašāva visus desmit mērķus un turpināja savu lielisko rezultātu sēriju sacensībās Ziemeļamerikā, izcīnot 15.pozīciju.

Kā zināms, pagājušajā sestdienā Kanādā notikušajās sacensībās ar masu startu Rastorgujevs no pēdējās ugunslīnijas izslēpoja otrajā vietā, bet līdz finišam spēku izsīkuma dēļ atkrita uz piekto vietu.

Rastorgujevs savas karjeras laikā izcīnījis četras ceturtās vietas Pasaules kausa posmu sacensībās, bet ne reizi nav kāpis uz goda pjedestāla. Latvijas biatlonisti medaļas Pasaules kausa posmos nav izcīnījuši desmit sezonas, kad 2005./2006.gada sezonā divreiz labāko trijniekā finišēja Ilmārs Bricis.

Savukārt Bendika pirms šīs sezonas Pasaules kausa posmos ne reizi nebija iekļuvusi pirmajā sešdesmitniekā, bet šosezon vairākkārt laboja karjeras rekordu un Pasaules kausa Itālijā izcīnīja 41.vietu desmit kilometru iedzīšanas sacensības.

Savukārt pirms nedēļas Bendika pārsteidza sporta pasauli, sensacionāli izcīnot piekto vietu sprinta sacensībās Kanādā, kas bija labākais rezultāts Latvijas dāmu biatlona vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu