Kamaniņu komanda iegūst sudraba godalgas EČ stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas kamaniņu braucēju komanda, kuras sastāvā bija Elīza Cauce, Artūrs Dārznieks, kā arī divnieku ekipāža brāļi Andris un Juris Šici, Altenbergas trasē Vācijā notikušajā Eiropas čempionātā svētdien izcīnīja sudraba medaļas, bet Pasaules kausa ieskaitē latvieši palika trešie.

Par kontinenta čempioni un Pasaules kausa posma uzvarētāju tika kronēta Vācija, kuras sastāvā bija Tatjana Hifnere, Fēlikss Lohs un divnieku ekipāža Toni Egerts un Saša Benekens. Vācieši trasi veica divās minūtēs un 24,204 sekundēs, bet otro vietu Pasaules kausa ieskaitē izcīnīja Kanāda, kas no uzvarētājiem atpalika par 0,346 sekundēm.

Latvija no Vācijas atpalika par 0,778 sekundēm, kas tai kontinenta meistarsacīkstēs nodrošināja sudraba medaļas, bet bronzas godalgas Eiropas čempionātā izcīnīja Krievija, kas bija lēnāka vēl par 0,140 sekundēm.

RESULTS #altenberg #lugeworldcup TEAM RELAY

A photo posted by FIL Luge (@fil_luge) on

Sezonas pirmajās trijās stafetes sacensībās Pasaules kausa ieskaitē Latvija allaž guva otro vietu, kas pirms Soču posma deva līderpozīciju kopvērtējumā. Tomēr olimpiskajā trasē Cauce piedzīvoja kritienu, Latvijas komandai paliekot bez rezultāta.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 432 punktu ir Vācija, bet Latvija ar 325 punktiem atgriezusies otrajā pozīcijā, par 25 punktiem apsteidzot ASV kamaniņu braucējus.

Cauce svētdien Eiropas čempionāta un Pasaules kausa posma ieskaitē izcīnīja sudraba godalgu. Tikmēr Kendija Aparjode kontinenta meistarsacīkstēs izcīnīja 13.vietu, bet Pasaules kausa posmā ieņēma 18.pozīciju. Ulla Zirne Nāciju kausā piektdien palika 16.pozīcijā, tādējādi pamatsacensībām nekvalificējās.

Cauce pirmo reizi sezonā individuālajās sacensībās kāpa uz goda pjedestāla, individuāli sasniedzot arī karjerā labāko rezultātu, jo līdz šim otrā ne reizi nebija bijusi, bet labākais sasniegums Pasaules kausos viņai bija ceturtā vieta. Eiropas čempionāta sudrabu viņa izcīnīja arī 2014.gadā, taču komandu stafetē, bet pērn stafetē Eiropas čempionātā viņa tika pie bronzas. Šosezon Cauce tika arī pie sudraba komandu stafetē pasaules čempionātā.

Cauce ir arī Soču olimpisko spēļu bronzas medaļniece stafetē. Iepriekš Eiropas čempionātos viņai tika labi individuāli neklājās, jo pērn Sočos viņa bija devītā, bet vēl pirms tam divus gadus pēc kārtas ieņēma septītās vietas.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 810 punktiem ir vāciete Natālija Geisenbergere, kura svētdien pirmajā braucienā bija vien astotā, bet spēja pakāpties uz ceturto pozīciju. Cauce ar 523 punktiem pakāpusies uz septīto pozīciju. Zirne tikusi pie 86 punktiem un atrodama 27.pozīcijā, kamēr Aparjode ar 23 punktiem ir 38.pozīcijā, bet Zelma Bite un Elīna Žuzdiņa pēc piedalīšanās Siguldas posmā meklējamas attiecīgi 41 un 42.vietā.

Sestdien divnieka ekipāža brāļi Andris un Juris Šici izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā, bet Pasaules kausa vērtējumā viņi bija sestie. Tikmēr abas pārējās Latvijas ekipāžas uzrādīja krietni pieticīgākus rezultātus. 22.vietā finišēja Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels, kuri Eiropas čempionāta ieskaitē bija 20.pozīcijā, bet Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa ekipāža pēc pirmajā braucienā pieļautās kļūdas bija pēdējie starp 23 finišu sasniegušajiem divniekiem. Kontinenta meistarsacīkšu vērtējumā viņi ierindojās divas pozīcijas augstāk.

Tikmēr sacensībās kungiem Artūrs Dārznieks izcīnīja desmito vietu, bet Pasaules kausa vērtējumā viņš ieņēma 14.pozīciju. Uzreiz aiz Dārznieka divu braucienu summā ierindojās cits latvietis Inārs Kivlenieks. Abiem pārējiem Latvijas kamaniņu braucējiem neklājās tik labi, jo Kristaps Mauriņš divu braucienu summā bija 17.vietā, bet Eiropas meistarsacīkšu ieskaitē viņam 13.pozīcija. Savukārt Riks Kristens Rozītis šajā etapā bija 19.vietā, bet Eiropas čempionātā - 15.pozīcijā.

Pasaules kausa kalendārā atlikuši vairs divi posmi. Pēc Altenbergas sacensības vēl notiks Vinterbergas trasē, turpat Vācijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu