Bobsleja zelta četrinieks: Pēc pirmās dienas par zeltu domāt bija grūti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 8. martā, Rīgā atgriezās pasaules čempioni bobslejā, četrinieku ekipāža pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, kas pasaules čempionātā paveica neticamo – pēc pirmajiem diviem braucieniem, atrodoties 7. vietā, atlikušajos spēja izcīnīt zeltu. Īsa saruna ar Melbārdi.

- Otrā diena pasaules čempionātā četriniekiem. Notika teju neticamais. Vai jūsu četrinieks pēc pirmās dienas ticēja, ka iespējams izcīnīt pasaules čempionāta zeltu?

- Pēc pirmās dienas par zeltu bija grūti domāt. Vācietis bija «aizgājis» pārāk tālu rezultātu tabulā, bet doma bija par medaļām. Par zeltu domājām ne tik daudz. Pēc trešā brauciena jau piezagās doma, ka varam aizķerties un pacīnīties. Ja veiksmīgi nobrauksim un ja viņš (tabulas līderis) kļūdās.. tāds arī bija iznākums.

- Par Sanda Prūša prombūtni. Kā tas ietekmēja klimatu komandā? Vai izjutāt trenera prombūtni?

- Apziņā bija domas, ka viņa nav, bet tas neietekmēja mūsu sniegumu.

- Vai savainotā mugura tagad rada diskomfortu?

- Šobrīd nav tik traki. Bet ir par to jādomā, jāizdara secinājumi un jāsaved kārtībā, lai nebūtu tādas situācijas nākotnē.

- Kā vērtē sezonu kopumā?

- Grūta, bet rezultātiem negaidīti laba. Man prieks par to!

- Kādi plāni pēc sezonas?

- Aizbraukt pie atbalstītājiem, parādīt kausu. Tad jau atpūta sekos.

TVNET aprunājās ar klātesošo aizsardzības ministru, bijušo sportistu, spēkavīru Raimondu Bergmani.

Viņaprāt, šis ir vēsturisks panākums. Vienā laikā divi pasaules čempioni (Oskara Melbārža četrotne un Martins Dukurs).

«Esmu šeit, jo zinu, agrāk braucot uz mājām no sacensībām, cik svarīgi, kad tevi sagaida. Lai Dievs dod mums tā turpināt, lai aug jauna maiņa, jo sports ir nežēlīgs. Sporta dzīvē tu esi vien ļoti īsu savas dzīves daļu,» tā Bergmanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu