Spraigā cīņā Latvijai divas uzvaras FIS slalomā Somijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noslēdzošajā sacensību dienā Baltijas kausā kalnu slēpošanā FIS slalomā spraigā cīņā uzvaras izcīnīja Latvijas izlases dalībnieki, vīriešiem mārupietim Kristapam Zvejniekam 64 dalībnieku vidū divu braucienu summā no 5. vietas pakāpjoties uz pirmo, bet sievietēm 35 dalībnieču konkurencē rāmavietei Agnesei Āboltiņai kaut knapi, bet nosargājot līderpozīcijas pēc pirmā brauciena, par 0,01 sekundi apsteidzot norvēģieti Marielu Kufosu un arī uzstādot savu FIS punktu rekordu. Jau pirmajā braucienā vīriešiem izstājās 2012.gada pasaules junioru čempions un sešas reizes pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā iekļuvušais soms Santeri Paloniemi, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Kā parasti, dalībnieču skaits dāmu konkurencē biju tuvu četrdesmit, pārstāvot sešas valstis, bet vīriešu starts pulcēja vairāk par sešdesmit kalnu slēpotājiem, baltiešiem un triju Ziemeļvalstu pārstāvjiem klāt nākot amerikāņiem, spānim un slovākam, bet treniņā salauztās rokas dēļ nepiedalījās polis. Iepriekšējās divas dienas Latvijas kalnu slēpotāji startēja mainītām lomām – aizvakar sievietes ļoti labi, bet vakar mūsu vīrieši priecēja ar labiem rezultātiem, taču noslēdzošo dienu veiksmīgāk iesāka Latvijas izlases meitenes.

Pirmajā braucienā sievietēm pirmais trijnieks sarindojās 0,19 sekunžu attālumā, radot spraigu cīņu par uzvaru otrajā braucienā. Ļoti labi veicot vidusdaļu un beigu daļu, vadībā pirmajā braucienā izvirzījās Agnese Āboltiņa, kas 46 vārtu trasē uzrādīja laiku 47,87 sekundes un trases beigās mazliet kļūdījušos norvēģieti Marielu Kufosu apsteidza par 0,18 sekundēm, bet visu braucienu vienmērīgi veikusī Lelde Gasūna bija vēl par vienu sekundes simtdaļu lēnāka.

Otrajā braucienā pašā sākumā Lelde izstājās, līdz ar to nefinišējot jau otro dienu pēc kārtas, taču Latvija bez uzvaras šoreiz nepalika, jo sīvā cīņā ar norvēģieti pirmo vietu ieguva Agnese Āboltiņa, kura otrā brauciena vidusdaļā jau bija zaudētājos par 0,5 sekundēm, bet atkal teicami veica lejasdaļu un sāncensi pārspēja par 0,01 sekundi. Agnese ieguva 30,45 FIS punktus, kas ir viņas labākais rezultāts karjerā. Beidzot finišu sasniedza labākā pēc reitinga no norvēģietēm Kristīne Nurmarka (273. vieta slaloma rangā), kura zaudēja abām līderēm diezgan daudz – 1,37 sekundes. Tikmēr otro reizi 6. vietu ieguva Liene Bondare, kura no Agnese atpalika 2,8 sekundes un nopelnīja 51 FIS punktu.

Vīriešiem lieliski sāka Kristaps Zvejnieks, pirmajā starpfinišā izvirzoties vadībā ar vairāk nekā pussekundes pārsvaru, taču mārupietis vidusdaļā kļūdījās un pazaudēja ātrumu, kas neļāva trases beigās atgūt zaudēto un pietuvoties līderim Simenam Tajetam no Norvēģijas, kurš 5. laiku uzrādījušajam Kristapam bija priekšā 0,91 sekundi.

Mūsu otrais un trešais numurs Miks Zvejnieks un Žaks Gedra kļūdījās vienā un tajā pašā vietā trases vidusdaļā un atpalika attiecīgi 2,3 un 3,3 sekundes, pazaudējot iespēju iegūt sev labus FIS punktus. Tā kā vakar K.Zvejnieks otrajā braucienā tuvāko konkurentu apsteidza par 1,3 sekundēm, tad arī vīriešiem nobeigums solījās būt gana interesants. Un tā arī notika.

Kristaps Zvejnieks demonstrēja aukstasinību un atkal par sekundi bija ātrāks nekā otro vietu ieguvušais zviedrs Robins Vedīns (343. vieta rangā) un izcīnīja uzvaru ar 0,69 sekunžu pārsvaru (19,18 FIS punkti), jo līderis Tajets otrajā trasē bija tikai desmitais, bet spēja saglabāt godalgoto trešo vietu (+0,81 s). Trešais labākais juniors Miks Zvejnieks pakāpās uz 8. vietu (+2,7 s, 38 FIS punkti), bet Žaks Gedra ar ieņemto 11. vietu (44 FIS punkti) iekļuva sešiniekā junioriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu