Eiropas čempionāts bobslejā un skeletonā notiks Vinterbergā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nākamās sezonas Eiropas čempionāta medaļas bobslejā un skeletonā tiks dalītas Vinterbergas trasē, Vācijā, trešdien paziņoja Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).

Kā ierasts, Vecā kontinenta meistarsacīkstes tiks aizvadītas Pasaules kausa posma laikā. Sacensības Vinterbergā, kur risināsies 2016./2017.gada sezonas piektais Pasaules kausa posms, notiks no 13. līdz 15.janvārim.

Eiropas čempionāts Vinterbergā norisināsies septīto reizi. Iepriekš kontinenta medaļnieki tur tika noskaidroti 1979., 1984., 1988., 1989., 2003. un 2011.gadā.

Aizvadītajā sezonā septīto reizi pēc kārtas par Eiropas čempionu skeletonā kļuva Martins Dukurs, kurš šī gada sākumā Sanktmoricas trasē, Šveicē, pirmo vietu dalīja ar savu vecāko brāli Tomasu Dukuru. Savukārt Oskara Melbārža pilotētais četrinieks izcīnīja bronzas medaļas.

Melbārža komandai veiksmīgāks bija 2015.gada Eiropas čempionāts Laplaņas trasē, Francijā, kur četriniekos tika izcīnīta uzvara, bet divniekos pilots ar stūmēju Daumantu Dreiškenu ieguva sudraba godalgas.

Nākamajā sezonā Siguldas trasē otro gadu pēc kārtas tiks aizvadītas Eiropas kausa sacensības bobslejā un skeletonā. Sacensības bobsleja divniekiem, dāmām, kā arī vīriem un dāmām skeletonā notiks nedēļā starp 31.oktobri un 6.novembri.

Tikmēr Pasaules kausa sezona ar posmu Vistleras trasē, Kanādā, sāksies nedēļā no 28.novembra līdz 3.decembrim. Pēc tam sekos Pasaules kausa posmi Leikplesidā, Altenbergā, Kēnigsē, Vinterbergā, Sanktmoricā un Phjončhanā.

Jūnijā IBSF kongresā Latvijai netika piešķirtas tiesības rīkot kādu no septiņiem Pasaules kausa posmiem, taču otro gadu pēc kārtas panākta vienošanās, ka Siguldā norisināsies Eiropas kausa posms, kas ir līmeni zemākas sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu