ASV sprinta zvaigzne Gejs pievērsies bobslejam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pazīstamais ASV sprinteris Taisons Gejs izlēmis izmēģināt savus spēkus bobslejā. Viņš piedalīsies nacionāla mēroga stūmēju čempionātā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

34 gadus vecais sportists 2013. gadā tika pieķerts aizliegto vielu lietošanā, par ko viņam vēlāk piesprieda viena gada diskvalifikāciju.

Tāpat stūmēju čempionātā piedalīsies 27 gadus vecais amerikāņu sprinteris Raiens Beilijs, kurš savu interesi par pievēršanos bobslejam neslēpis jau iepriekš. Viņam jau ir pieredze šajā sporta veidā.

Sacensības Kalgari sāksies trešdien, un tas būs pirmais solis pretī iekļūšanai nacionālās bobsleja komandas sastāvā. 56 dalībniekiem būs jāizpilda dažādi vingrinājumi gan individuāli, gan kompleksi.

Gejs, kurš piedalījies pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs, ir otrs ātrākais sprinteris pasaulē. Viņa personīgais rekords 100 metru distancē ir 9,69 sekundes.

Tikmēr dāmu konkurencē sacensībās piedalīsies arī 34 gadus veca barjersprintere Lolo Džonsa, kas savu valsti ir pārstāvējusi savu valsti divās vasaras olimpiskajās spēlēs. Par bobsleja stūmēju Džonsa kļuva 2012. gada oktobrī, piepildot savu sapni startēt arī ziemas olimpiskajās spēlēs, kad piedalījās Olimpiādē Sočos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu