Norvēģu slēpotāja Juhauga pieķerta aizliegto vielu lietošanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Divkārtējā Pasaules kausa ieguvēja distanču slēpošanā Terēza Juhauga pieķerta aizliegto vielu lietošanā, ceturtdien paziņoja Norvēģijas Slēpošanas federācija (NS).

Patlaban 28 gadus vecās Juhaugas organismā atrastas aizliegtā anaboliskā steroīda klostebola pēdas. Analīzes sportistei tika ņemtas šā gada 16.septembrī.

Kā vēsta NS, Jūheuga augustā treniņos augstkalnē lietojusi pretapdegumu lūpu balzamu, neapzinoties, ka tajā atrodas aizliegtās vielas.

«Esmu pilnībā satriekta un izmisumā,» Juhauga citēta Norvēģijas Slēpošanas federācijas izplatītajā paziņojumā. «Uzskatu, ka tas ir negodīgi un pilnībā nepelnīti.»

Pēc federācijas paziņojuma komandas ārsts Frēdriks Bendiksens uzņēmās atbildu par notikušo un iesniedza atlūgumu.

Pagaidām vēl nav zināms, kādas sankcijas sportistei tiks piemērotas.

Juhauga 2010.gadā Norvēģijas izlases sastāvā tika kronēta par olimpisko čempioni 4x5 kilometru stafetē. Pēc četriem gadiem Sočos viņa tika pie sudraba 30 kilometru brīvā stila distancē un bronzas desmit kilometru klasikā.

Tāpat viņa divas reizes triumfējusi Pasaules kausa kopvērtējumā 2014.gadā un šogad, kā arī guvusi septiņas zelta medaļas pasaules čempionātos.

Šis ir jau otrais dopinga skandāls Norvēģijas slēpošanā pēdējo mēnešu laikā. Jūlijā divkārtējam olimpiskajam medaļniekam distanču slēpošanā Martinam Junsrūdam Sunbī tika piespriesta divu mēnešu diskvalifikācija, kā arī anulēti divu sacensību rezultāti, tādēļ viņš zaudējis 2014./15.gada sezonā izcīnīto uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā.

Lietojot astmas medikamentus, Sunbī 2014.gada 13.decembrī un 2015.gada 8.janvārī divas reizes iekrita dopinga analīzēs. Sākotnēji Starptautiskā Slēpošanas federācija vienu no sporta veida lielākajām zvaigznēm attaisnoja, tomēr Pasaules Antidopinga aģentūra iesniedza apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā, kas to apmierināja.

Sunbī lietā NS uzņēmās pilnu atbildību, atzīstot, ka tā nav pieprasījusi nepieciešamo atļauju šiem medikamentiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu