Martins Dukurs: Esmu pilnīgi un galīgi motivēts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Atlicis nedaudz vairāk par mēnesi līdz jaunās sezonas sākumam Pasaules kausa (PK) izcīņā skeletonā. Arī šogad pasaules vadošo skeletonistu vidū būs Martins Dukurs, kurš aktīvi gatavojas sezonai un ir ļoti motivēts kārtējo reizi apliecināt, ka ir pasaules labākais. Viņš pastāstīja par gatavošanos, jaunumiem komandas sastāvā.

«Šobrīd intensīvi testēju jauno kamanu, kas rāda diezgan normālus rezultātus. Pagaidām ir jāpiepūlas, lai izbrauktu optimālās līnijas. Gribas vairāk piebraukt un saprast, kas pie kā turas. Ceru, ka šo kamanu ņemšu līdzi jau uz pirmajiem posmiem. Tā kā ir pirmsolimpiskā sezona, gribas pa īstam saprast, kura ir īstā kamana, tad tālāk testēšos ar sliecēm un visu pārējo. Ar sliecēm sanāca nepatīkams pavērsiens. Pasūtījām diezgan lielu apjomu slieču, arī olimpiskajam gadam. Kompānija Šveicē tās sabojāja - no 100 pāriem deviņdesmit ir nelietojami. Šobrīd no viņiem mēģinām piedzīt zaudējumus. Tas nedaudz atmet atpakaļ un nobremzē testus,» žurnālistiem pastāstīja Martins Dukurs.

Katru gadu starpsezonā Dukuru ģimene eksperimentē ar tehniku, veic kādus jauninājumus. Šogad viņu komandu atstājis vācu treneris Matiass Bīdemans. Martins pieļauj, ka tas neko būtiski nemainīs.

«Fiziski jūtos labi. Treniņi notiek pilnā sparā, braucam intensīvi. Sākotnējais grafiks nebija tik noslogots. Man vienmēr sezonas sākumā ir problēmas ar piebraukšanos, vairāk cenšos veikt apjoma darbu, kas attiecas uz braukšanu. Pašos treniņos īpaši nekas nav mainījies,» pastāstīja Martins Dukurs.

2016./2017. gada Pasaules kausa izcīņas skeletona sezona ar diviem posmiem novembra beigās sāksies Ziemeļamerikā.

«Ar sportisko apetīti viss ir kārtībā. Viss ir saistīts ar motivāciju, esmu pilnīgi un galīgi motivēts.

Jau sešus mēnešus esmu noilgojies pēc sacensību garšas.

No vienas puses, sacensībās ir nogurdinošas, bet no otras - pietrūkst azarta, cīņas, kas ir vajadzīgs. Tas ir viens no aspektiem, kāpēc es to daru. Ne tikai lai dzītos pakaļ medaļām vai konkrētām vietām. Tas ir dzīvesveids,» sacīja jaunākais no brāļiem Dukuriem.

Martins Dukurs šajā nedēļā dosies uz 2018. gada ziemas olimpisko spēļu pilsētu Phjončhanu, kur testēs trasi. Viņam par to būs jāsniedz savs vērtējums.

«Arī konkurenti diezgan intensīvi gatavojas. Nav tā, ka kāds gulētu gultā un neko nedarītu. Tā gan ir sliktā ziņa (smejas). Korejieši un krievi diezgan ātri bija atvēruši ledus estakādi, skrēja jūlijā. Vācieši savus treniņus tik publiski neizrāda. Visi diezgan smagi strādā. Tagad notiek paaudžu maiņa. Gan Vācijai, gan Krievijai ir perspektīvi braucēji. Pašiem jāmēģina attīstīties un virzīties uz priekšu. Domāju, ka galvenie konkurenti būs palikuši tie paši. Grūti pateikt kāds šogad būs Tretjakovs. Vai būs ietekmējis viņu dopinga skandāls, vai tieši otrādi - gribēs sevi pierādīt. To būs interesanti pavērot,» norādīja Dukurs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu