Tomass Dukurs: Arī šogad mums ir jauninājumi. Testējam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Mēnesi pirms Pasaules kausa (PK) izcīņas sezonas Latvijas skeletona komandas nometnē rit aktīvs darba cikls, lai pēc iespējas labāk sagatavotos sezonai. Tomass Dukurs sarunā ar TVNET pastāstīja par gatavošanos un ieskicēja savus mērķus. «Viss jāizdara uz maksimumu,» viņš sacīja.

«Treniņos nekas nav mainījies. Paši daudz ko zinām. Pieļauju, ka Pasaules kausa posmos būs kaut kas savādāk, bet to redzēs tikai novembrī. Pēdējā laikā pieejamās jaunās tehnoloģijas ir atvieglojušas gan mūsu, gan arī treneru darbu. Visu, ko uzfilmē, var skatīties palēninājumos, salīdzinājumos. Būtībā trenerim ir jāsaliek punkti uz i. Mūs nofilmē, parāda, un pieredze pašiem ir tik liela, ka zinām, ko izdarījām par ātru vai par vēlu. Treneris tikai nedaudz pielabo,» pastāstīja Tomass Dukurs.

Vairākus gadus brāļu Dukuru komandā bija vācu speciālists Matiass Bīdemans, tomēr nu viņa vietā ir kādreizējais Latvijas izlases bobslejists Rodžers Lodziņš.

«Pieļauju, ka [bez Bīdemana] būs vairāk vai mazāk tas pats. Visās trasēs, izņemot Koreju, esam bijuši, tā ka programma ir skaidra. Ir tikai jautājums, vai to var izpildīt vai ne,» sacīja vecākais no brāļiem Dukuriem.

«Fiziskajā ziņā esam centušies sagatavoties, lai maksimāli ātrs būtu starta ieskrējiens, lai nezaudētu konkurentiem, jo finišā tas var dubultoties vai pat trīskāršoties. Esam sagatavojuši tehniku ar cerību, ka tā būs palikusi ātrāka. Vēl testējam, tāpēc nevaru pateikt, vai ir iznācis. Pirmās iezīmes ir pozitīvas.

Cenšamies darīt visu, lai būtu ātrāki. Dažreiz tas sanāk, dažreiz ne. Arī šogad mums ir jauninājumi, bet joprojām testējam. Ja esam lēnāki, tad ideju aprokam un ķeramies pie nākamās.

Siguldā veicam daudz braucienu, esam procesā un turpinām trenēties fiziski, lai uz sezonas pirmo posmu laba kondīcija,» teica Tomass Dukurs.

Šobrīd visās valstīs notiek skeletonistu atlase iekļūšanai izlases sastāvā dalībai Pasaules kausa izcīņas sezonā. Latvijā tādas nav, jo ārpus konkurences ir Tomass un Martins Dukuri. Latvijas jauniešu komandas treneris Gints Dzērve strādā ar jaunajiem sportistiem, kuri kādu dienu varētu piedalīties arī Pasaules kausā. Bet pagaidām koncentrējas uz Eiropas kausa posmiem un uz pasaules junioru čempionātu.

«Domāju, ka mūsu konkurenti būs tie paši. Zinu, ka krieviem būs izmaiņas trešā numura pozīcijā, kanādiešiem būs tie paši sportisti, vāciešiem vēl nezinu sastāvu, angļi vēl nav nosaukuši savu Pasaules kausa komandu. Citreiz uz pirmajiem Pasaules kausa posmiem ir neliels uztraukums. Pēdējās sacensības mums bija, šķiet, februārī, un tas ir liels laika nogrieznis. Līdz ar to stress ir lielāks, nekā kad startē no nedēļas uz nedēļu. Sacensības gribas, jo treniņi palikuši vienmuļi un ir apnikuši. Gribas redzēt, kāpēc es trenējos un kā man tas sanāk,» norādīja T. Dukurs.

2016./2017. gada Pasaules kausa izcīņas skeletona sezona ar diviem posmiem novembra beigās sāksies Ziemeļamerikā.

«Gribas labi startēt. Kas ir labi? Tā, lai pēc katra posma nav pārmetumu. Viss jāizdara uz maksimumu. Kāda vieta būs pelnīta, tas ir cits jautājums. Fakts, ka vienmēr gribas būt uz pjedestāla. Tomēr citreiz ir tā, ka izdari visu un tāpat ir pa īsu, savukārt citreiz izdari ne līdz galam, bet ar to pietiek. Galvenais, lai tehnika skrien,» tā Tomass Dukurs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu