Bobslejisti Ķibermanis un Žaļims izcīna pirmās divas vietas EK posmā Siguldā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas bobslejisti Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims sestdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē izcīnīja pirmās divas vietas Eiropas kausa sezonas pirmajā posmā bobslejā divnieku ekipāžām.

Ķibermanis, startējot kopā ar stūmēju Matīsu Mikni, divu braucienu summā Žaļimu ar pieredzējušo stūmēju Daumantu Dreiškenu pārspēja par vienu sekundes desmitdaļu.

Ķibermanis bija līderis jau pēc pirmā brauciena, bet otrajā savu pārsvaru spēja saglabāt.

Sacensībās startēja arī Ralfa Bērziņa divnieku ekipāža, kas gan stipri atpalika no vadošajiem braucējiem.

Svētdien turpat Siguldā bobsleja divnieki aizvadīs vēl vienas Eiropas kausa sacensības.

Tikmēr dāmu sacensībās sestdien septiņu ekipāžu konkurencē uzvarēja beļģietes Elfje Vilemsena un Sofija Verkruijsena. Latvijas bobslejistes sacensībās nepeidalījās.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas vadošajam pilotam Oskaram Melbārdim augusta izskaņā tika veikta muguras operācija, bet treniņus viņš varēs atsākt šomēnes. Sākotnēji bija informācija, ka Eiropas kausa posmā startēs arī slavenais šveicietis Beāts Hefti, tomēr bobslejists guvis traumu un sacensībās Siguldā nepiedalās.

Eiropas kausa izcīņas kalendārs šajā sezonā sākas tieši ar sacensībām Siguldā. Vispirms piektdien pirmo posmu aizvadīja skeletonisti, kur kungu konkurencē pie dubultuzvaras tika Ivo Šteinbergs un Krists Netlaus, bet Kristaps Zeila ierindojās 16.vietā, kamēr starp dāmām Dārta Zunte finišēja astotā.

Ja bobslejā Eiropas kausa līmenis ir otrais augstākais, skeletonā tas ir trešais spēcīgākais aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa.

Eiropas kausa posms bobslejā un skeletonā Siguldā notiek otro gadu pēc kārtas. Latvijas trase vēlas tuvākajā laikā arī iegūt tiesības rīkot Pasaules kausa sacensības.

Tikmēr Pasaules kausa sezona sāksies decembra sākumā Ziemeļamerikā, uz kurieni gan mūsu bobslejisti nedosies. Kopumā sezonā paredzēti astoņi PK posmi, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies Soču olimpisko spēļu trasē Krievijā. Pašā sezonas noslēgumā pirmās oficiālās sacensības notiks arī nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā, Phjončhanas trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu