Ķibermaņa divnieks izcīna trešo vietu Eiropas kausa posmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romualds Vambuts / bobslejs.lv

Latvijas bobslejists Oskars Ķibermanis kopā ar Matīsu Mikni piektdien Eiropas kausa posmā Vācijas trasē Kēnigzē izcīnīja trešo vietu. Ralfs Bērziņš ar Kasparu Brezinski ierindojās 27. pozīcijā. Uzvarēja vācieša Riharda Elsnera pilotētā ekipāža.

Šajā posmā piedalījās 35 ekipāžas. Tā kā šajā nedēļas nogalē ir arī Pasaules kausa posms, tad pēc nolikuma 12 labākie piloti nedrīkst startēt Eiropas kausa izcīņā, tādēļ divniekos mačos nevarēja braukt Uģis Žaļims.

Pēc pirmā brauciena Ķibermanis/Miknis bija piektajā pozīcijā, taču otrajā jau otrs labākais laiks un summā trešā vieta, 0,57 sekundes aiz uzvarētājiem - vāciešiem un 0,13 sekundes aiz čehu pilota Dominika Dvoržāka.

«Jau atkal gribējās nedaudz labāk. Pirmajā braucienā vispār Oskaram bija tikai piektais rezultāts, kaut tādas rupjas kļūdas nemanīju, cik nu vispār tehniskajos monitoros ko var redzēt,» norādīja Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. «Otrajā jau bija daudz labāk, arī ātruma izteiksmē. Mēs jau te daudz vēl testējām treniņos, Oskars beigās brauca ar veco bobu. Grūti pat pateikt, vai tā atstarpe ar Elsneru ir tagad lielāka nekā novembra vidū vai mazāka, jo tagad vācietis brauca ar jaunu bobu. Par Ralfu Bērziņu – viņš it kā treniņos arvien vairāk nāca klāt labākajiem, bet mačos tas šoreiz neizdevās.»

Eiropas kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem divniekos Ķibermanis ir līderis, taču Elsners atpaliek tikai par diviem punktiem, bet trešais jau ir Dominiks Dvoržāks.

Sestdien un svētdien turpat Kēnigzē notiks vēl divi Eiropas kausa posmi četriniekos, kur Latviju varēs pārstāvēt Uģa Žaļima ekipāža, bet Ķibermanis augstā reitinga dēļ braukt nevarēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu