Transportēšanas problēmu dēļ PK posms kamaniņām notiks vienā dienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Spēcīga sniega izraisītu transportēšanas problēmu Pasaules kausa izcīņas trešais posms kamaniņu sportā Vistleras trasē šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīts vienas dienas laikā, pavēstījuši organizatori.

(Papildināta trešā un ceturtā rindkopa. Pievienota piektā rindkopa.)

Posmam bija plānots sākties piektdien ar sieviešu un divnieku sacensībām, tomēr tiek vēstīts, ka tā kā sportistu ekipējums neieradīsies laikā, šīs sacensības pārceltas uz sestdienu, kad risināsies arī jau iepriekš ieplānotās sacensības vīriem un komandu stafete.

Tiesa, jau ceturtdien bija paredzēts Nāciju kauss, kas kalpo kā kvalifikācija Pasaules kausam, bet Latvijas Kamaniņu sporta federācija, atsaucoties uz Starptautisko Kamaniņu sporta federāciju, vēsta, ka Nāciju kausa sacensības ir atceltas.

Kā tiek ziņots, mašīna, kas transportējusi sportistu kamanas, iesprūdusi aptuveni 2000 kilometru attālumā no 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu trases, jo sniega vētru dēļ bijuši slēgti visi tuvējās apkārtnes ceļi. Kamanas tika pārvestas no Ņujorkas apkārtnē esošās Leikpleisidas, kur pagājušajā nedēļā risinājās Pasaules kausa otrais posms. Sākotnēji bija plānots, ka kamanas Vistlerā ieradīsies jau otrdien.

Kamanu kavēšanās dēļ pirmie treniņbraucieni 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu trasē tiks aizvadīti tikai piektdien.

Savukārt sestdien sieviešu sacīkstes sāksies plkst.9 pēc vietējā laika (plkst.19 pēc Latvijas laika), kurai sekos divnieku cīņas, bet pēcpusdienas sesijā tiks aizvadītas vīriešu sacensības un stafete.

Uz Pasaules kausa etapiem Ziemeļamerikā devušies arī astoņi Latvijas sportisti. Pēc pirmajiem diviem Pasaules kausa posmiem sekmīgākā ir Andra un Jura Šicu ekipāža, kas divnieku sacensību kopvērtējumā atrodama piektajā pozīcijā.

Pēc Vistleras sacensībām tiks aizvadīts arī posms Pārksitijā (ASV), bet atlikušie pieci Pasaules kausa etapi risināsies nākamgad.

Pasaules kausa posms Siguldas trasē gaidāms 14. un 15.janvārī, kas būs sestais sezonā. Tikmēr pasaules čempionāts kamaniņu sportā gaidāms 27.-29.janvārī Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules junioru čempionāts šogad risināsies Siguldā, kur notiks arī pasaules junioru čempionāts bobslejā un skeletonā.

      KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
      Redaktors iesaka
      Nepalaid garām!
      Uz augšu