Krievijas sporta ministrs: Boikots nav sportiska metode

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) pārstāvji solījuši, ka pasaules čempionātā Sočos viss atbildīs pasaules standartiem, tāpēc Latvijas skeletona komandas boikotu Krievijas sporta ministrs Pavels Kolobkovs uzskata par negatīvu signālu.

«Manas domas šajā jautājumā ir negatīvas,» aģentūrai «R-Sport» sacīja Kolobkovs. «Uzskatu, ka šādiem jautājumiem jābūt ārpus sportiskiem principiem. Šādi paziņojumi man nav saprotami. Turklāt organizatori un FIBT solīja, ka pasaules čempionātā viss atbildīs starptautiskiem standartiem, tajā skaitā dopinga kontrole.»

Latvijas skeletona komanda jau pirms sezonas pauda, ka tā varētu boikotēt pasaules čempionātu Krievijā, kas Sočos risināsies no 24. līdz 26. februārim. Iespējams, latviešiem būs sekotāji.

Pagājušajā nedēļā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītājs Ričards Maklarens ziņoja par dopinga pārkāpumiem Krievijas sportā Soču olimpiskajās spēlēs. Aizliegtās vielas lietojuši divpadsmit Krievijas sportisti, no kuriem četri olimpiskie čempioni.

«Mēs gatavojamies, aicinām visus ciemos un gaidām visu valstu pārstāvjus. Esmu pārliecināts, ka visi ar organizatorisko pusi paliks apmierināti,» pauda Kolobkovs. «Man grūti runāt par latviešiem, bet man šķiet, ka boikots nav sportiska metode. Tādām sportā nevajadzētu būt. Šādas lietas notika jau astoņdesmitajos gados, tā ka negatīvu piemēru ir pietiekami daudz. Domāju, ka sportisti iegāž paši sevi.»

Viens no aizdomās turamajiem dopinga lietotājiem Soču olimpiskajās spēlēs ir skeletona sacensību uzvarētājs krievs Aleksandrs Tretjakovs. Tiesa, šī informācija vēl nav apstiprināta oficiāli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu