Lielbritānija atbalstīs olimpiskās čempiones Jarnoldas vēlmi boikotēt PČ Sočos

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Lielbritānijas Olimpiskā asociācijas (BOA) atbalstīs olimpiskās čempiones Lizijas Jarnoldas vēlmi boikotēt pasaules čempionātu Sočos, paziņojis BOA vadītājs Hjū Robertsons.

Latvijas skeletona komanda svētdien paziņoja, ka boikotēs februārī gaidāmo pasaules čempionātu, ja tas norisināsies Krievijā, kura tiek apsūdzēta valdības atbalstītas dopinga sistēmas izveidošanā, kurā cita starpā 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs mājinieku pozitīvās dopinga analīzes tika aizvietotas ar negatīvām.

Skeletona komandas pārstāvji jau iepriekš publiski nebija slēpuši ideju boikotēt pasaules čempionātu, turklāt iespēju nebraukt uz planētas meistarsacīkstēm pieļāva arī citu valstu sportisti, bet Jarnolda oktobra beigās aicināja nerīkot pasaules čempionātu Sočos.

«Mēs atbalstīsim katru organizāciju un sportistu, kuri izvēlēsies spert šādu soli. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) savu nostāju ir paudusi, tas būtu labi, ja arī Krievija atzītu, ka rīkojusies nepareizi un tai ir problēmas,» raidsabiedrībai BBC teica Robertsons, kurš gan pats personīgi uzskatot, ka boikoti nav efektīvi.

Nav izslēgts, ka Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) varētu izvēlēties citu pasaules čempionāta norises vietu, taču starptautiskā federācija ar lēmuma pieņemšanu nesteidzas.

SOK ir ieteikusi ziemas sporta veidu federācijām sacensības no Krievijas pārcelt uz citām vietām. SOK, piemērojot sankcijas, apņēmās neorganizēt un neatbalstīt Krievijā paredzētās sacensības. Sākotnēji šīs sankcijas tika piemērotas līdz šī gada beigām, bet nupat tās pagarināja uz nenoteiktu laiku.

Pasaules čempionātam bobslejā un skeletonā Sočos jānorisinās 2017.gada februāra otrajā pusē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu