Skeletona sabiedrība līksmo par pārcelto pasaules čempionātu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Lielākā daļa skeletonistu, izņemot krievus, pauž prieku par pārcelto pasaules čempionātu no Sočiem uz citu vietu. Īpaši gandarīti ir Latvijas vadošie šā sporta veida sportisti Martins un Tomass Dukuri, kā arī viņu tēvs un treneris vienā personā Dainis Dukurs. Tieši viņu iniciatīvas dēļ Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) pieņēma lēmumu sacensības pārcelt uz citu vietu.

«Uzskatām, ka šis lēmums ir tīra sporta interesēs. Esam priecīgi, ka IBSF pēc WADA neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītāja Ričarda Maklarena otrā ziņojuma publicēšanas rīkojās ātri,» britu raidsabiedrība BBC citē Lielbritānijas bobsleja un skeletona federācijas viedokli. «Ar nepacietību gaidām, kad tiks izsludināta turnīra jaunā norises vieta. Tāpat gaidām mūsu sportistu dalību, kuri ar lepnumu pārstāvēs savu valsti sezonas nozīmīgākajās sacensībās.»

Iepriekš Lielbritānijas Olimpiskās asociācijas (BOA) vadītājs Hjū Robertsons paziņoja, ka atbalstīs olimpiskās čempiones Lizijas Jarnoldas vēlmi boikotēt pasaules čempionātu Sočos.

«Esmu ļoti priecīga, ka 2017. gada pasaules čempionāts no Krievijas tiks pārcelts uz citu vietu,» savā «Twitter» kontā raksta Jarnolda. «Mūsu balsis ir sadzirdētas. un mūsu sporta veids pievienojies cīņai ar dopingu.»

Vācijas Bobsleja federācijas sporta direktors Tomass Švābs Vācijas TV kanālam «Sport1» atklāja, ka pasaules čempionāts varētu tikt pārcelts uz Kēnigzes trasi. «IBSF domā, ka sacensības varētu pārcelt uz Kēnigzi. Mēs tādas problēmas varam atrisināt un jau tagad meklēt veidus, kā to izdarīt. Ceru, ka līdz piektdienai viss būs labi.»

«Esam lepni. Bijām tie, kas šo visu iekustināja. Tāpat esam priecīgi par tiem, kas mūs atbalstīja un bija kopā ar mums, lai gan viņu nebija sevišķi daudz. No kalna sākām ripināt mazu sniega piku, un tā sāka augt lielāka. Ir sajūta, ka esam izdarījuši ko labu. Negribējām atgriezties Sočos, un tur arī nekad vairs neatgriezīsimies,» aģentūrai LETA uzsvēra Dainis Dukurs.

«Uz Sočiem nebrauksim arī tad, ja tur notiks Pasaules kausa posmi.»

«Tas ir pareizs lēmums, priecājos, ka tiek veikti atbilstoši pasākumi,» CBC citē amerikāņu skeletonisti Metjū Antuānu. «Esmu pārliecināts, ka ir cilvēki, kuri par šo lēmumu priecājas, bet ir arī tādi, kuriem tas nepatīk. Taču tāda ir realitāte. Virs mūsu sporta veida tagad ir savilkušies tumši mākoņi. Iespējams, ne viss šajā procesā būs tīri un skaisti, bet mums šo situāciju nepieciešams labot.»

Pasaules čempionātam skeletonā un bobslejā bija paredzēts notikt 2017. gada februāra otrajā pusē.

«Tas ir ļoti nopietns lēmums, un IBSF to pieņemt nebija viegli,» CBC teica ASV Bobsleja un skeletona federācijas pārstāvis Darins Stīls. «Tas notika ne tik ātri, kā mums gribētos, bet problēmai tika pievērsta vajadzīgā uzmanība.

Viss tika izdarīts pareizi, sporta interesēs. Tas visiem «tīrajiem» sportistiem ļaus koncentrēties tikai un vienīgi sportam. Tā tam arī jābūt, atbalstu šo lēmumu.»

Protams, ka Krievijas skeletona un bobsleja sabiedrība ir vīlusies un IBSF lēmumu sauc par netaisnīgu. Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs to nodēvējis par «vistīrāko politisko lēmumu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu