Titulētais Furkads draud boikotēt sacensības, ja krievu biatlonisti netiks sodīti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Titulētais francūzis Martēns Furkads draudējis boikotēt sacensības, ja Krievijas biatlonisti, kuri pieķerti dopinga lietošanā, netiks sodīti.

Pagājušajā nedēļā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītājs Ričards Maklarens publicēja sava ziņojuma otro daļu par dopinga lietošanu Krievijā. Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) saņēma sarakstu ar 31 krievu biatlonistu, kuri lietojuši aizliegtās vielas un startē augstākā līmeņa sacensības.

Neviena sportista vārds gan netiek atklāts, taču IBU katram gadījumam tuvākajā laikā pieņems kādu lēmumu.

«Tā ir sarežģīta tēma. Pirmkārt, ir jāuzzina visi fakti, bet otrkārt - ir nepieciešama kāda rīcība. IBU ir jācīnās ar šo problēmu un jāpieņem bargi lēmumi pret tiem biatlonistiem, kuri krāpjas. Tie nav viens vai divi cilvēki, bet gan uzreiz 31,» Furkada teikto citē raidorganizācija NRK. «Cerams, IBU spēs viņus diskvalificēt. Tomēr, ja nekas nesekos, būs jārīkojas pašiem biatlonistiem. Tādā gadījumā aicināšu komandas biedrus un konkurentus nepiedalīties sacensībās.»

Furkads ceturtdien izcīnīja uzvaru Čehijas pilsētā Nove Mesto notiekošā Pasaules kausa trešā posma desmit kilometru sprinta sacensībās, par 1,6 sekundēm apsteidzot tieši Krievijas sportistu Antonu Šipuļinu.

Tikmēr IBU vadība norādīja, ka pastāv iespējamība par visas Krievijas komandas diskvalifikāciju no biatlona sacensībām.

Pirms nepilnas nedēļas Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri paziņoja par tā pasaules čempionāta Sočos boikotēšanu, jo Krievija tiek apsūdzēta valdības atbalstītas dopinga sistēmas izveidošanā, kurā cita starpā 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs mājinieku pozitīvās dopinga analīzes tika aizvietotas ar negatīvām.

Turpinājumā publisku atbalstu Latvijai izteica arī citas Nācijas, bet otrdien Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) lēma planētas meistarsacīkstes bobslejā un skeletonā pārcelt uz citurieni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu