Ķibermanim un Žaļimam pirmā un trešā vieta Eiropas kausa posma sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romualds Vambuts / bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilotu Oskara Ķibermaņa un Uģa Žaļima pilotētie divnieki sestdien izcīnīja pirmo un trešo vietu Vācijas trasē Altenbergā notiekošā Eiropas kausa posma sacensībās, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Ķibermanis, startējot ar stūmēju Daumantu Dreiškenu, divu braucienu summā par 0,23 sekundēm pārspēja Brūsu Taskeru no Lielbritānijas, kamēr Žaļims ar Raivi Zīrupu no uzvarētājiem atpalika vēl par 0,44 sekundēm.

Pēc pirmā brauciena Ķibermanis bija otrais, zaudējot britam tikai sekundes simtdaļu, savukārt otrajā braucienā viņš bija pārliecinoši labākais.

Tikmēr Žaļims braucienos uzrādīja attiecīgi trešo un ceturto vietu.

Savukārt trešā Latvijas ekipāža, kurā startēja jaunais pilots Ralfs Bērziņš ar stūmēju Dāvi Spriņģi, ieņēma 19.vietu, atšķirībā no piektdien aizvadītajām sacīkstēm, tiekot pie abiem braucieniem.

LETA jau ziņoja, ka piektdien turpat Altenbergā šī Eiropas kausa posma pirmajās divnieku sacensībās Ķibermanis bija otrais, Žaļima divnieks ieņēma ceturto pozīciju, bet Bērziņš bija 21.vietā.

«Patiesībā, šodien jau ir kopumā labāk nekā vakar, lai gan niansēs ir lietas, kas labākas un kas sliktākas. Protams, ka Ķibermaņa uzvara priecē, divi stabili braucieni, turklāt viņš atkal brauca ar citi bobu, to, kas uz sezonas sākumu tika uztaisīts,» LBSF citē Latvijas izlases galveno treneri Sandi Prūsi. «Uģa (Žaļima) trešā vieta arī priecē, viņš bija stabilāks nekā vakar, taču līdz galam viņam neizdodas ceturtā virāža. Jaunajam Ralfam Bērziņam arī cepuri nost – viņš pirmo reizi šorīt iesēdās jaunajā «Eurotech» bobā un pirmo reizi svešā trasē 19.rezultāts, tiekot pie otrā brauciena. Malacis, viņam ir progress.»

Prūsis norādīja, ka Latvijas bobsleja komanda visu laiku eksperimentē. «Laikam to pašu dara arī vācieši, jo mani pārsteidza, ka šodien neviena no viņu četrām ekipāžām netika trijniekā,» piebilda treneris.

Svētdien turpat Altenbergā Eiropas kausa posms noslēgsies ar četrinieku sacensībām.

Ķibermanis sezonas sākumā uzvarēja divās Eiropas kausa sacensībās divniekiem, kas novembra pirmajā pusē norisinājās Siguldas trasē.

Latvijas vadošajam pilotam Oskaram Melbārdim augusta izskaņā tika veikta muguras operācija, bet treniņus viņš atsāka tikai novembrī un vēl nav gatavs startēt.

Pasaules kausa sezona bobslejā un skeletonā šomēnes sākās Ziemeļamerikā, uz kurieni Latvijas bobslejisti nedevās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu